Feestelijk het nieuwe jaar in is leuk, maar niet ten koste van anderen

Foto: arnhem.nieuws.nl

Groen Links in Arnhem maakt zich zorgen over de overlast en schade die ieder jaar ontstaat als gevolg van vuurwerkgebruik rond de jaarwisseling. De fractie wil van het college graag weten of Arnhem hierop is voorbereid en wordt hierin gesteund door de Partij voor de Dieren. 

Volgens raadslid van Groen Links Arnhem, Tobias de Groot, is knal- en siervuurwerk leuk, maar ondervinden heel wat mensen overlast of zelfs schade en is het voor veel dieren tijdens de paar uur dat vuurwerk mag worden afgestoken een regelrechte ramp. “Veel feestvierders starten op oudejaarsavond met afsteken en gaan door tot enkele uren na middernacht. Helaas beginnen velen hier al weken voor het nieuwe jaar mee. Verder veroorzaken de rook en bergen achtergelaten rommel schade aan het milieu. Mooi dat veel vuurwerkliefhebbers hun rotzooi netjes opruimen, erg jammer dat ze dit niet allemaal doen”, aldus de Groot.
Vragen 
Volgens Groen Links zijn de regels over vuurwerk duidelijk, maar de overlast houdt aan. De partij wil daarom graag weten of Arnhem strenger gaat handhaven met betrekking tot het vuurwerkverbod in de weken voor Oud en Nieuw. Ook wil de fractie weten of er vuurwerkvrije plaatsen zijn aangewezen ter voorkoming van gevaar, schade of overlast, of de politie strenger gaat optreden en welke criteria hierbij worden gehanteerd. Tot slot vraagt Groen Links zich af hoeveel overtredingen in de voorgaande jaren in Arnhem tot boetes of vervolging hebben geleid.
Mooi, maar niet ten koste van .. 
“Ook zijn we benieuwd of de gemeente bekend is met het soort en de hoeveelheid klachten vanuit Arnhem bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast” zegt Tobias de Groot. GroenLinks wil graag weten of de gemeente van plan is de vuurwerkregels strenger te handhaven, niet alleen in de weken voorafgaand aan, maar ook tijdens Oud en Nieuw. “Extra voorlichting aan burgers waarin duidelijk wordt gemaakt wanneer en waar vuurwerk mag worden afgestoken is ook belangrijk, net als het aanwijzen van vuurwerkvrije gebieden. Feestelijk het nieuwe jaar inluiden is mooi, maar het mag niet ten koste gaan van mede-Arnhemmers.”
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen