Gelderse sociaal ondernemers maken kans op €100.000 tijdens de 7e IGNITE Award

Erwin van de Aa en medewerker Guus van Malus
Foto:

De IGNITE Award is een startersprijs voor sociaal ondernemers die met hun onderneming échte maatschappelijke verandering teweegbrengen. Uit ruim zestig inzendingen zijn vijf veelbelovende social startups geselecteerd.

De komende weken werken zij tijdens een intensief trainingstraject aan het versterken van hun onderneming. Op 28 oktober wordt bekendgemaakt wie van hen met €100.000 naar huis gaat. Een van de kanshebbers is Malus uit Nijmegen, producent van ambachtelijke sappen door bijzondere jongeren.

Genomineerden IGNITE Award

  • Boefjes en Barista’s (’s Hertogenbosch), ontmoetingsplekken voor jonge ouders, hun boefjes en eenzame senioren binnen woonzorgcentra.
  • Ictoria (Boxmeer), digitaal creatief bureau dat de zelfredzaamheid van haar medewerkers vergroot en de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint.
  • Impact-Spots (Overloon), activeringscentrum waar vrouwelijke statushouders via werkervaringsplekken door kunnen stromen naar betaald werk.
  • InnAut (’s Hertogenbosch) begeleidt jongeren naar een passende baan in de techniek.
  • Malus (Nijmegen), ambachtelijke sappen geproduceerd door bijzondere jongeren.

Publieksprijs

Nijmeegse sociaal ondernemers
Alle finalisten van de Ignite Award.

Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor de publieksprijs via www.igniteaward.nl/genomineerden. De winnaar van de publieksprijs ontvangt €5000.

Finale IGNITE Award

Op 28 oktober pitchen de finalisten hun onderneming tijdens de finale. De jury maakt tijdens het event de winnaar van de IGNITE Award 2021 bekend. De winnaar ontvangt een startkapitaal van €100.000. De nummer twee ontvangt €50.000.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden