Nieuw kantoor Teijin Aramid een van de groenste van Arnhem

Foto: Teijin

Teijin Aramid, wereldleider op het gebied van aramide (synthetische vezels), verhuisde zijn hoofdkantoor naar een nieuwe locatie in Arnhem. De verhuizing naar een werkomgeving gericht op samenwerking en verduurzaming is onderdeel van strategie van het bedrijf.

Daarbij ligt de focus op een duurzame groei.

Milieu-impact verlagen

Het nieuwe kantoor, op honderd meter afstand en bekend als T ONE, is gevestigd in één van de oude laboratoria op De Enk in Arnhem. In het gebouw, dat een vloeroppervlak van 5.000 m2 heeft, zijn diverse voorbeelden van duurzaam ontwerp toegepast. Zo dragen voorzieningen zoals zonnepanelen, warmtepompen, waterbesparende kranen, externe zonwering en warmteterugwinning bij aan de lage energievoetafdruk en energielabel A+ van het gebouw. Bovendien verlagen oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen, een restaurant dat lokale producten serveert en een muur met 1.500 planten de milieu-impact van Teijin Aramid verder. Daarnaast is een deel van het granulaat dat afkomstig is uit de sloop van het laboratorium gebruikt om de nieuwe parkeerplaatsen en toegangswegen te bestraten.

Samenwerking

Het nieuwe hoofdkantoor is speciaal ontworpen om een inspirerende, gezamenlijke werkruimte voor medewerkers te creëren, waarin tegelijkertijd ook zelfstandig en zonder geluidshinder kan worden gewerkt. Zo zijn levendige ruimtes, zoals vergaderruimtes en kitchenettes, geconcentreerd rond de lift in het midden van het gebouw. De werkplekken bevinden zich dicht bij de gevel, wat voor rust en daglicht zorgt. De locatie naast het Research and Innovation Center (RIC) van Teijin zorgt ook voor effectieve samenwerking, terwijl de nabijheid van de productielocaties en het EMEA-verkoopkantoor verdere innovatie en ontwikkeling bevordert.

Doelstellingen bij het ontwerp

Maarten Filius, Architect bij APTO: “Duurzaamheid, flexibiliteit en vergaderruimte waren de belangrijkste doelstellingen bij het ontwerp van dit gebouw. Het gebouw is uniek en heeft een maximaal functionele indeling. Elementen van het oude laboratorium blijven zichtbaar, zoals de hoge, open ruimte bij de entree. Hier bevinden zich het restaurant en het vergadercentrum. Daarmee zal de entree samen met de unieke Experience Lounge het ‘kloppende hart’ van het gebouw vormen.”
Peter ter Horst, CEO van Teijin Aramid: “Ik ben erg trots op de geweldige locatie, het prachtige ontwerp en de duurzame constructie van ons nieuwe hoofdkantoor. Het wordt een van de groenste gebouwen in Arnhem en het open karakter zal de innovatie-inspanningen van onze organisatie een extra impuls geven. Meer dan ooit brengen we hiermee onze duurzame waarden en innovatieve aanpak in de praktijk.”

Over Teijin Aramid

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Group en wereldleider in aramiden. De aramideproducten Twaron®, Teijinconex®, Technora® en het hoogwaardige polyethyleen (UHMW-PE) Endumax® staan bekend om hun sterkte, duurzaamheid, veiligheid, hittebestendigheid en lage gewicht. De producten zijn verwerkt in verschillende toepassingen en markten, waaronder automotive, safety & life protectie, lucht- en ruimtevaart en een breed scala aan industriële toepassingen. Deze hoogwaardige materialen worden geproduceerd in Nederland, Thailand en Japan.
Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Group

Teijin is een technologiegedreven internationale onderneming die geavanceerde oplossingen biedt op het gebied van milieu en omgeving, veiligheid en beveiliging, rampenbestrijding, demografische veranderingen en een verhoogd gezondheidsbewustzijn.
Ga voor meer informatie naar www.teijin.com.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden