Industriepark Kleefse Waard genomineerd voor Circular Economy Awards

Foto: IPKW

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is genomineerd voor de Circular Economy Awards 2019, een
prijs voor duurzame werklocaties en regio’s.

Uit een longlist van twaalf werklocaties selecteerde de jury drie genomineerden: naast IPKW maken ook Brainport Industries Campus in Eindhoven en Businesspark Waarderpolder in Haarlem kans.

Innovaties

IPKW is voor het tweede jaar achtereen genomineerd voor de Circular Economy Awards. De jury prijst de daadkracht van IPKW: “Kleefse Waard heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Kleefse Waard is onderscheidend in testen, innovatie en ‘gewoon doen’. Concrete resultaten zijn het oprichten van een afvalteam, gebouwen duurzaam herontwikkelen, elektrische laadpunten en veel gezamenlijke faciliteiten.”

Circular Economy Award 2019

De Circular Economy Award wordt voor het tweede jaar georganiseerd. Doel is waardering te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities. En daarbij nadrukkelijk ook de samenleving betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven.

De vakjury bestaat uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (Fakton) en Yasha Schadee (SKBN).  De juryleden selecteerden de drie werklocaties op basis van tien vooraf vastgestelde criteria. Dat waren circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

De Circular Economy Award 2019 wordt uitgereikt op donderdag 31 oktober tijdens het BT Event op IPKW in Arnhem.

Miljoeneninvestering voor IPKW

Deze maand was er meer goed nieuws voor het Arnhemse industriepark. IPKW kan de komende vijf jaar rekenen op flinke investeringen. IPKW-eigenaar Schipper Bosch brengt samen met een consortium van ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en ASR verzekeringen tientallen miljoenen bij elkaar. Het geld is bestemd voor het verder verduurzamen van het innovatieve bedrijvenpark en het creëren van ruimte voor nieuwe bedrijven om zich daar te vestigen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden