Arnhemse schrijft boek over Schuytgraaf

Foto: Wikimedia

Natuur is overal, ook in de Arnhemse woonwijk Schuytgraaf. Hoe is het om als natuurmens in een nieuwbouwwijk te wonen? Schrijver Elvira Werkman kwam er bij toeval terecht en hield twaalf jaar lang een dagboek bij met pen en camera.

Het resultaat is een kleurrijk boek met natuurverhalen en prachtige foto’s van tuin en buurt. Een thema dat actueler is dan ooit, sinds coronatijden.
In ‘Geluksklavers’  lees je over babyslangen en ‘zweetvliegen’ in de tuin, regenwormen op een brancard en chillen in bomen. IJsvogels en blauwborsten in het riet, grote zilverreigers langs de sloot, jubelende veldleeuweriken, patrijzen, broedende visdiefjes, kleine plevieren, vuurwantsen, zwevende koninginnenpages en ga zo maar door. De dagelijkse ontdekkingstochten met haar drie kinderen brachten veel moois, met oog voor klein geluk, geluksklavers bijvoorbeeld.

Vinex of hartje stad

Dat was lang vóór het coronavirus de wereld in haar greep kreeg en plotseling heel veel mensen ommetjes dichtbij huis gingen maken voor een ‘frisse neus’. Oog en oor hebben voor natuur in de buurt is daardoor actueler geworden dan ooit. Natuur is overal, waar je ook woont, of het nou in de Vinex is of hartje stad. En je wordt er niet alleen blij van, het is nog gezond ook.

Aanstekelijk boek

‘Geluksklavers’ is een aanstekelijk boek voor iedereen die de natuur in zijn buurt een warm hart toedraagt en er meer van wil genieten. En voor ouders en grootouders zal er veel herkenning zijn bij de onbevangen blik en uitspraken van de kinderen, die de lezer zachtjes laten mee grinniken.

Over Elvira Werkman

Elvira Werkman woont in Arnhem Schuytgraaf, is schrijver en freelance journalist, met oneindige liefde voor natuur. Ze schrijft voor zowel volwassenen als kinderen over onder andere natuur, landbouw, cultuurhistorie en kunst. Ook tekent ze levensverhalen op. Voor KNNV Uitgeverij publiceerde ze Vogels en de liefdeDe man op de dijk en Geluksklavers.

Nu verkrijgbaar in de boekhandel en via https://knnvuitgeverij.nl/artikel/geluksklavers.html

ISBN 9789050117524, prijs € 17,50

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden