Open dag Produs Praktijkonderwijs

Foto: Produs

Praktijkopleiding Produs houdt zaterdag 26 januari van 10.00 tot 13.00 uur open dag. Voor toekomstige leerlingen zijn er allerlei leuke doe-activiteiten.

Produs is een kleinschalige school. De klassen zijn klein (circa vijftien leerlingen) en de medewerkers zijn zeer betrokken. Iedereen kent elkaar en problemen worden snel herkend én opgelost. Leerlingen kunnen hierdoor in alle rust werken en voelen zich geborgen. Zo begint iedere dag bij de mentor. Hij of zij neemt het programma van de dag door en heeft en aandacht voor de leerling. De mentor heeft regelmatig coachingsgesprekken met de leerlingen. Deze aanpak zorgt voor een veilig schoolklimaat, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Ouders nauw betrokken

Produs wil dat leerlingen het maximale uit zichzelf halen, aldus het persbericht van de school. Daarom leert iedere leerling op z’n eigen niveau. Dat gebeurt  volgens een persoonlijk ontwikkelingsplan dat de mentor tijdens de coachingsgesprekken met de leerling bespreekt. Op Produs is ook een belangrijke rol weggelegd voor de ouders. Ze worden nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun kind en er is regelmatig contact met de mentor.

Praktijkvakken en stage

Het motto van Produs is ‘leren door te doen’. De leerlingen hebben veel praktijkvakken, gaan gedurende de opleiding steeds meer op stage en kunnen kiezen uit een groot aantal vakopleidingen. Veel leerlingen verlaten Produs met een betaalde baan (vaak bij een stagebedrijf) in sectoren als handel, logistiek, techniek, zorg en horeca. Sommige leerlingen gaan naar het mbo. Dat wordt in de toekomst makkelijker doordat Produs zelf in leerjaar 6 de Entree-opleiding gaat aanbieden.

Digitale hulpmiddelen

Ook vakken als Nederlands, Engels en wiskunde zijn belangrijk op Produs. Een aantal leerlingen volgt één of twee vakken uit vmbo-boeken en kan deze vakken ook op vmbo-niveau afsluiten. Er wordt veel met computers en digitale hulpmiddelen gewerkt.

Bezoekers van de open dag kunnen uitgebreid rondkijken in het schoolgebouw, dat voorzien is van moderne apparatuur en faciliteiten.

Wie verhinderd is of een persoonlijk gesprek wil, kan bellen naar 026 – 320 8830.

Het adres van Produs is Leidenweg 60 in Arnhem-Zuid. Meer info: www.produsarnhem.nl.

 

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden