Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s officieel geopend met Sleutel Estafette

Foto: Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation opende afgelopen maanden een Sportpoli in vijf academische Kinderziekenhuizen. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een gewone sportvereniging.

Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind ook welkom is.

Sleutel Estafette

De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen. Hiervoor ontving de Foundation een schenking van €260.000,- van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation helpt kijken naar de kansen en begeleidt kind en ouder naar een fijne plek om structureel te gaan sporten in de eigen woonomgeving.
De officiële opening van de sportpoli’s vindt de eerste week van oktober plaats, in de vorm van een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 tot en met 6 oktober is de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de sleutelestafette nemen kinderen en topsporters deel. Bij de start op 1 oktober in Arnhem waren dit onder andere Paralympisch medaillewinnaars Fleur Jong, Marlène van Gansewinkel, Fleur Schouten en Noëlle Roorda (atletiek) en Frits Barend.

Persoonlijke begeleiding essentieel

Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; hoe mooi is dat?!”

Over de Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen