2020 moeilijke periode voor top BMX ’ster Ruby Huisman uit Arnhem

Foto: KNWU

Voor BMX’ster Ruby Huisman uit Arnhem is het afgelopen coronajaar zowel fysiek als mentaal erg zwaar geweest. Het jaar 2020 had het jaar moeten worden met haar allereerste Olympische Spelen.

Huisman stond er goed voor om mee te mogen naar Tokio voor de Olympische Spelen, maar toen kwam Corona.

TegenvallenRuby Huisman

Al snel werd wedstrijd na wedstrijd geannuleerd en op gegeven moment werden ook de Olympische Spelen uitgesteld, een enorme klap voor Huisman. Daar kwam ook nog eens een blessure bij. Zij kampte al met pijntje aan haar rug. Maar de pijntjes werden steeds erger, totdat ze echt rust moest gaan nemen. Aan de ene kant fijn dat dat kan in de lockdown, aan de andere kant wilde Huisman wel fit blijven want niemand wist wanneer ze weer de baan op kon.

Ook mentale tegenslagen

Echter werd er wel een NK BMX georganiseerd in de tussentijd. Helaas kon Ruby hier niet aan meedoen door haar rugblessure. Daar baalde Ruby enorm van: ‘’Wordt er eindelijk weer eens iets georganiseerd zodat we wedstrijden konden rijden, zat ik met mijn rugblessure.’’
Deze combinatie gaf Ruby ook mentale tegenslagen. “Je wilt gewoon de baan op en doen wat je doet. Het is mijn fulltime baan. Het is lastig om je passie niet uit te kunnen oefenen,’’ aldus Huisman.

Ruby HuismanRust is voorbij

Op het moment ziet het er naar uit dat de Olympische Spelen dit jaar gewoon doorgaan. Momenteel is Huisman is Spanje en kan ze weer redelijk vrij trainen. De rust is voorbij en nu mag ze weer doen wat ze doet. Hoe de komende maanden eruit gaan zien is nog voor niemand duidelijk. Huisman moet zich weer kwalificeren en bij de beste drie rijdsters van Nederland behoren om mee te mogen naar Tokio. Zij heeft er alles voor over om haar doel te bereiken: bovenaan de startheuvel staan in Tokio voor haar eerste Olympische Spelen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden