Onthaasten met Oosterse bewegingskunst Taijiquan

Foto: TseKao

Heb je behoefte aan rust in je hoofd, wil je onthaasten? Of zoek je meer balans en wil je lekkerder in je lichaam zitten? Taijiquan heeft een heilzame werking op lichaam en geest.

Wil je weten of Taijiquan iets voor jou is? Tijdens een gratis interactieve introductieworkshop op 28 november bij Home of Zen in Arnhem maak je kennis met de basisbeginselen van de Taijiquan en oefen je een deel van de vorm zoals die tijdens de lessen wordt aangeleerd. Als het je bevalt kun je aan het eind van de workshop inschrijven voor de beginnerslessen bij Home of Zen.

Bevordert de gezondheid

Taijiquan (ook wel tai chi chuan of tai chi) is van oorsprong een Chinese (interne) krijgskunst, een bewegingskunst die de gezondheid bevordert van ons hele systeem. Het traint het lichaam en geest en werkt meditatief. De bewegingen bevorderen de circulatie van bloed en qi (levensenergie) en verhoogt de weerstand tegen ziekten. Hierdoor voel je je vitaler en energieker. Regelmatige beoefening van Taijiquan kan helpen lichaamshouding en balans te verbeteren en het is een middel om te leren om te gaan met spanningen en stress. Het is een prettige manier om de grenzen van je lichaam te verkennen en te verleggen. De langzame, vloeiende bewegingen maken Taijiquan geschikt voor jong en oud en je kunt het tot op hoge leeftijd blijven beoefenen.

Corona-proof

Op 28 november organiseert Tse Kao, fervent Taijiquan beoefenaar en docent, twee interactieve introductieworkshops die gratis toegankelijk zijn. De workshops zijn corona-proof en aanmelden is gewenst in verband met een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan op www.taijiquanarnhem.nl. Ook inschrijven voor de beginnerslessen die starten in December kan op de website.

De workshops zijn gratis op zaterdag 28 november (13.30-15.00 uur en 15.30 -17.00 uur).
De locatie is de Home of Zen aan de Velperweg 95.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden