Judolerares schrijft boek voor leerlingen, ouders en leraren

Foto: Hester Hoogland

Mijn eerste judoboek van Hester Hoogland is precies wat de titel zegt: een boek dat je helpt bij de eerste stappen in het judo.

Het is bedoeld voor judoka’s, ouders en judoleraren.

Trainers kunnen boek goed gebruiken

Samen met een collega judo leraar (Niels Huneker) en een illustrator (Petra Heezen) heeft Hester Hoogland een boek geschreven voor de judo jeugd. Mark Huizinga (Olympisch kampioen judo) was ook enthousiast over het idee van het boek. Hij heeft een prachtig voorwoord geschreven.judoboek
Maar het is ook voor de trainers en ouders van deze doelgroep. Het boek is geschreven om de kinderen te helpen ontdekken hoe de basis van judo nou precies in elkaar zit. Trainers kunnen het boek goed gebruiken, want de kinderen moeten stickers sparen om het boek compleet te krijgen. Een trainer kan deze stickers inzetten tijdens de les, door bijvoorbeeld een goede les te belonen.

Meegenomen in de wereld van het judo

De lezer wordt meegenomen in de wereld van het judo door Ishana, Job, Aniek, en Anthony. Deze vier judoka’s vertellen kinderen en ouders kort en duidelijk over de basis van het judo. Ze geven antwoord op vragen als: Is judo nu een vechtsport of een verdedigingssport? Hoe oud is judo eigenlijk en wat wordt er bedoeld met judo-etiquette?
Talloze kleurrijke tekeningen worden afgewisseld met afbeeldingen van technieken en andere judohandelingen zonder kleur. Daar kan een sticker geplakt worden. Die stickers krijgt (verdiend) de judoka voor bijvoorbeeld een fijne les. Het kan ook wanneer een bepaalde techniek eindelijk lukt of als een judoka een eerste wedstrijd heeft gedaan.

Stickers gebruiken als motivatie

Iedere judoschool is uniek. Met unieke judoka’s en unieke leraren. Het moment waarop stickers uitgedeeld worden, bepaald de judoleraar dan ook zelf. Gebruik ze bij examens voor degene die net geen slip of band gehaald hebben, of juist in de reguliere les als een judoka een motivatie kan gebruiken. Het boek is een extra middel voor judoleraren om judoka’s (op een positieve manier) te stimuleren en te complimenteren.

Een doe-boek

Het is een doe-boek, vol (spreekbeurt-) informatie voor iedere judoka die meer wil weten over de basis van het judo. Door de eenvoudige en heldere uitleg is het ook zeer geschikt voor hele jonge judoka’s en judoka’s met een verstandelijke beperking (aangepast judo).

Prijs bewust zo laag mogelijk

Als judoschool koop je de boekjes in en verkoop je ze door aan je judoka’s. De stickers blijven in de judoschool. Voor de judoka’s die (nog) geen boek hebben zit er bij elke 25 boeken een extra set stickers. Zo kan de judoleraar stickers aan de hele groep uitdelen, zonder iemand over te hoeven slaan.
De prijs is bewust zo laag mogelijk gehouden. De makers willen dat het boek voor iedereen bereikbaar is. Vraag er naar bij je judoleraar.
Mijn eerste judoboek met een voorwoord van Mark Huizinga is geïllustreerd in kleur, 56 pagina’s.

Een boekje plus 25 stickers kost € 10,- (exclusief verzending). Vanaf 25 boekjes is de verzending gratis. Vanaf 50 boekjes geldt staffelkorting.
Kijk op judoboek.nl om door het boek te bladeren.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden