Voorbereidingen voor sporten kinderen in volle gang

Foto: Pixabay

Nu het kabinet heeft besloten dat sporten voor kinderen en jongeren deels kan worden hervat, is gemeente Arnhem direct gestart met het maken van een set aan heldere afspraken over hoe dit sporten er in de praktijk uit zal zien. Dat gebeurt in overleg met Sportbedrijf Arnhem.

Zo moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het gebruik van de buitensportaccommodaties, zoals openingstijden, bezetting en de rol van verenigingen.

Meer bewegingsvrijheid

Sportwethouder Jan van Dellen: “Het is geweldig dat we binnen de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt iets meer bewegingsvrijheid krijgen. We zijn direct begonnen om duidelijke afspraken met elkaar te maken hoe we dit in Arnhem kunnen invullen. We verwachten snel duidelijkheid te kunnen geven hoe we in Arnhem omgaan met de ruimte die het kabinet nu biedt. Laten we voorzichtig starten.”

Niet aangesloten bij een vereniging

Van Dellen vervolgt: “Uitgangspunt daarbij is dat zoveel mogelijk jongeren┬áde kans moeten krijgen om weer te gaan sporten, ook als zij niet bij een vereniging aangesloten zijn. We maken samen deze crisis mee en als deze situatie ons iets laat zien, is het wel hoe belangrijk onze gezondheid is. Bewegen en sporten helpt ons als uitlaatklep en om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal.”

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen waarin er meer ruimte is voor sport, gaan vanaf 29 april in. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen weer buiten sporten en bewegen. Jongeren in de leeftijdscategorie van dertien tot en met achtien jaar kunnen ook buiten sporten, maar met de anderhalve meter afstand. Binnensportaccommodaties blijven voorlopig gesloten, net als alle zwembaden.

Buitensportactiviteiten

Het kabinet heeft gemeenten in Nederland gevraagd om deze buitensportactiviteiten georganiseerd te laten verlopen. Dit vraagt om een gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking met het Sportbedrijf, sportverenigingen, sportaanbieders en inwoners. Omdat er grote verschillen zijn tussen bepaalde sporten, volgen gemeente Arnhem en het Sportbedrijf de adviezen van NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Nieuwe situatie vanaf 29 april

De gemeente wil zo snel mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de spelregels in Arnhem. Dat geeft verenigingen en aanbieders de kans om voor te sorteren op de nieuwe situatie die vanaf 29 april zal gelden. Sportbedrijf Arnhem zal het aanspreekpunt blijven voor inwoners, verenigingen, scholen en sportclubs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden