Wageningen Marine Research zoekt sportvissers voor onderzoek

Foto: Pixabay

Van maart 2020 tot en met februari 2021 voert Wageningen Marine Research voor de zesde keer een grootschalig onderzoek uit naar recreatieve visserij in Nederland. Ben jij een zee- of zoetwatersportvisser?

Meld je dan uiterlijk 14 februari aan. De onderzoekers kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Verwachtingen

Van de deelnemers aan dit onderzoeksprogramma wordt verwacht dat ze gedurende twaalf maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort per vistrip vangen. Onderzoeksbureau KANTAR benadert elke maand de deelnemers om via een online link de vangstgegevens door te geven.

Sportvissers

Het doel van het onderzoeksproject is:

  • vaststellen hoeveel sportvissers Nederland telt en wat hun profiel is (man, vrouw, leeftijd etc.)
  • een goed overzicht krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers
  • informatie verzamelen over veranderingen in de visstand in Nederland

Ben jij geïnteresseerd in deelname, meld je dan voor 14 februari 2020 aan via deze link. Daar stellen ze je enkele vragen (leeftijd, geslacht, aantal vistrips in 2019 etc.) om een ‘vissersprofiel’ van je op te stellen. Met dit profiel kunnen we de juiste mix aan kandidaten selecteren om het onderzoek representatief uit te voeren.

De deelnemers die geselecteerd worden voor het logboekprogramma – en daar twaalf maanden aan hebben meegewerkt – krijgen aan het eind van het programma een cadeaubon van €8,-.

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Tessa van der Hammen van Wageningen Marine Research (email: [email protected] / tel: 0317-487 180) of Marsha Hilhorst van Kantar (email: [email protected] / telefoon: 020-522 55 75).
Je kunt natuurlijk ook kijken naar Sportvisserij Nederland.

Foto: CC0 pxhere
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden