Eerste lustrum Aikidofestijn op Papendal

Foto: Judo Bond Nederland

Aanstaande zondag 26 januari vindt voor de vijfde keer het Judo Bond Nederland (JBN) aikidofestijn plaats op Sportcentrum Papendal. Tijdens die dag zijn er op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido.

Diverse leraren van hoog niveau geven de lessen, waaronder Yvon Mattaar uit Arnhem.

Uitputting en grenzeloze blijheid

Aikidoleraar Yvon Mattaar maakte in 1989 kennis met aikido. Inmiddels is zij in het bezit van de 4e dan. “Als aikidoka waardeer ik vooral het feit dat ik altijd met een gevoel van spanning en verwachting de mat opstap. Daarna stap ik met een gevoel van totale uitputting en grenzeloze blijheid en ontspannenheid de mat weer af,” aldus Mattaar.

Japans cultureel karakter

De lustrumeditie van het JBN aikidofestijn wordt feestelijker én uitgebreider. In dit kader staan er drie demonstraties met een Japans Aikidocultureel karakter op het programma. In de ochtend shodo (Japanse kalligrafie). Tijdens de lunchpauze is er bunraku (Japans poppenspel met muziek). Dan in de middag komt een taikogroep (Japans drummen). Daarnaast staan er ook weer verschillende leraren op de mat om lessen te verzorgen in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido.

Praktische informatie

Het JBN aikidofestijn is een dag voor alle aikidoliefhebbers in Nederland. De nationale aikidocommissie van Judo Bond Nederland organiseert het. De organisatie verwacht, net als voorgaande jaren, tussen de 150 en 200 deelnemers te verwelkomen. Schrijf je alvast in.
Vanaf 10.00 uur gaat het evenement van start op Papendal, Papendallaan 60.
Toegang voor JBN-leden bij voorinschrijving is €25,- of €30,- aan de deur. Voor niet-leden bij voorinschrijving is dat €30,- of €35,- aan de deur. Voor de jeugd (6-15j.) is de toegang €5,-. Voor meer informatie zie hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden