Loek de Knegt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: VV De Eendracht

Op 25 oktober ontving Loek de Knegt (72) uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch een koninklijke onderscheiding. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt door zijn ruim 40 jaar vrijwilligerswerk voor Arnhemse en provinciale voetbalverenigingen.

De geboren en getogen Arnhemmer kreeg het lintje tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Arnhemse voetbalclub Eendracht.

Alles wel een keer gedaan

De Knegt ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau omdat hij jarenlang werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Sinds ’77 heeft hij nagenoeg alles wel een keer gedaan binnen de vereniging. Loek de Knegt was onder andere secretaris, trainer en coach van diverse elftallen en medeoprichter van het Schonenbergtoernooi voor de jeugd. Verder was hij lid van de jeugdcommissie en de commissie vacatures.

G-voetbal en goede doelen

De Knegt was niet alleen actief bij vv Eendracht Arnhem. Ook bij de KNVB heeft hij zich ingezet voor diverse voetbalzaken in district Oost, zoals voetbaltechnische zaken, wedstrijdzaken, en wedstrijdevenementen.

In 1985 richtte hij het G-Voetbal op voor mensen met een beperking en was ook de coördinator voor de KVNB. Daarnaast is hij al ruim 30 jaar vrijwilliger bij de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie (ZJA). Deze stichting verzorgt het jaarlijkse landelijke fondsenwervingsevenement onder voetbalverenigingen (500.000 deelnemers) voor goede doelen. Daarbij horen onder anderen het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren en amateurvoetbalverenigingen die zich inzetten voor jongeren met een beperking.

Ruim 40.000 uur

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De heer De Knegt is een Arnhemmer die in het oog springt door zijn grote hart voor zijn club, medemens en kinderen en jongeren met een handicap. Zijn familie berekende dat hij ruim 40.000 uur besteedde aan zijn vrijwilligerswerk. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden