Arnhem Falcons in finale Nuon Club Competitie

Foto: arnhem.nieuws.nl

Arnhem Falcons is geselecteerd voor de finaleronde van de Nuon Club Competitie 2015. Hiermee kan de club maximaal 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Inwoners van Gelderland en Arnhem die de American Football club een warm hart toedragen, worden opgeroepen te stemmen.

In totaal zijn vijftig clubs uit heel Nederland genomineerd. Negen clubs met de meeste stemmen winnen uiteindelijk de Nuon Club Competitie. Via de competitie helpt het energiebedrijf sportverenigingen met het verlagen van de energierekening. Arnhem Falcons heeft zich hiervoor ingeschreven en is door een jury geselecteerd als een van de vijftig beste inzendingen. De jury bestaat uit voetballers Anouk Hoogendijk en Richard Witsche, sportpresentator Toine van Peperstraten, de CEO van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs.

Creatief idee
Arnhem Falcons heeft zich ingeschreven voor de Nuon Club Competitie met een creatief idee om de energierekening omlaag te brengen. “Wij willen de nieuwbouw kleedkamers en kantine energieneutraal bouwen. Bouwkundig willen we een hoge Rc waarde realiseren, waterzuinige installatie installeren, zonnecollectoren plaatsen om cv en warmwater op te warmen en natuurlijk zonnecellen plaatsen”, aldus initiatiefnemer Michel van Rijswijk van Arnhem Falcons. “Als Arnhem Falcons wint, wil zij het bedrag besteden aan de plaatsing van zonnecollectoren om centrale verwarming en warmwater op te warmen.”

Lagere energierekening
Volgens Nuon zijn er voor sportclubs goede kansen voor een lagere energierekening. “Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs veel winst kunnen boeken, alleen al door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen.” Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas. Recent bracht Nuon een trendrapport uit over energiebesparing en duurzaamheid bij sportclubs, met veel feiten, cijfers en achtergronden.

Stem nu!
De negen verenigingen met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie en daarmee een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening (maximaal 10.000 euro). Arnhem Falcons roept alle inwoners van Gelderland en Arnhem om de club te stemmen. De winnaars worden eind mei bekend gemaakt.

Stemmen kan via: http://clubcompetie.nuon.nl (Klik op het icoontje in Arnhem en stem; geen inlog en aanmelding) Let op: stemmen kan tot 18 mei

Arnhem_Falcons_20140223 (4)

Reacties

article
20582
Arnhem Falcons is geselecteerd voor de finaleronde van de Nuon Club Competitie 2015. Hiermee kan
https://arnhem.nieuws.nl/sport/20150423/arnhem-falcons-in-finale-nuon-club-competitie/
2015-04-23T21:52:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2015/04/veld-met-speler.jpg
American Football, Arnhem Falcons, NUON
Sport