Yves Lampaert wint 29e editie Arnhem Veenendaal Classic

De Belg Yves Lampaert heeft vrijdag 22 augustus de 29e editie van de Arnhem Veenendaal Classic gewonnen. De renner van Topsport Vlaanderen ontsnapte enkele kilometers voor de finish uit een kopgroep en soleerde naar de finish. De koers startte vanaf de Markt in Arnhem.

Michael Vingerling (Team 3M) eindigde als tweede en Jos van Emden (Belkin) pakte de derde plaats op de Kerkewijk in Veenendaal. Anders dan voorgaande jaren eindigde de ‘klassieker’ niet in een massasprint, iets wat de huidige koersdirecteur Thijs Zonneveld graag ziet. 
tfu8mlmnh23lpxcm1masypvjr
Koersdirecteur Thijs Zonneveld
In totaal 107 renners startten vrijdag om 15.00 uur vanaf de Markt in Arnhem voor de 195,7 km lange koers. Op voorhand werden onder meer Theo Bos (Belkin) en Kenny van Hummel (Nat. Team Ned.) gezien als grote favorieten bij een massasprint, maar zover kwam het niet.
c3dsr97unttp85wzi8t2mv9w4
Start Arnhem Veenendaal Classic 2014
Ruim een kwartier na de officiële start ontstond er een kopgroep van negen renners, zij hielden stand tot twintig kilometer voor de aankomst. Nadat de kopgroep gegrepen was, nam Belkin het voortouw om aan te sturen op een massasprint. Er reden echter opnieuw renners weg uit het peloton, daarbij onder meer Yves Lampaert. Hij ontsnapte op vier kilometer van de finish en hield dit vol tot de meet. 
Op de foto’s een impressie van de start in Arnhem en de doorkomst in Rozendaal (foto’s © Arnhem Nieuws), tevens een filmpje van de start. 
z8z52fmqvzi80njvnow2bpq51
n4gekda1l0ucs5yeou7wszugb
f9s1zgga73uxgi4662gyu0uxu
Ook de eerste winnaar van de ‘klassieker’ – Joop Zoetemelk – was aanwezig bij de start
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden