Wielerkoers Arnhem Veenendaal Classic start in centrum stad 

Foto:

Vrijdag 22 augustus fungeert de Markt in Arnhem als startlocatie van de profwielerkoers Arnhem Veenendaal Classic. De koers is beter bekend als Dutch Food Valley Classic, maar veranderde vorige maand van naam. De organisatie streeft er naar meerdere Pro Tour ploegen – en dus grote namen – aan de start te krijgen. 

Om 15.00u starten de renners vanuit het centrum van Arnhem voor een wedstrijd over 198 kilometer. Tot vlak voor Rheden rijdt het peloton geneutraliseerd. Vanaf de werkelijke start van de wedstrijd wordt ongeveer 70 kilometer gereden over de Veluwezoom, daarna vervolgt de route richting finishplaats Veenendaal. De finish zal naar verwachting tussen 19.30 – 20.00 uur zijn.
Namen van deelnemende ploegen en wielrenners zijn nog niet bekend gemaakt.
Nieuwe naam
De wielerwedstrijd vond voor het eerst plaats in 1985 onder de naam Veenendaal-Veenendaal. Deze wedstrijd werd gewonnen door Joop Zoetemelk, die een week later Wereldkampioen werd. In 2007 veranderde de naam van de koers in Dutch Food Valley Classic. Het bestuur koos er dit jaar voor om met een nieuwe naam te komen, met Arnhem Veenendaal Classic wordt duidelijker aangegeven waar de koers verreden wordt. Sinds 2013 is oud-profwielrenner, journalist en schrijver Thijs Zonneveld koersdirecteur.
Eerdere winnaars
In 2013 werd de wedstrijd gewonnen door de Italiaan Elia Viviani. De erelijst met eerdere winnaars liegt er echter niet om, zo werd de koers onder meer gewonnen door Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel, Jeroen Blijlevens, Leon van Bon, Kenny van Hummel, Theo Bos, Edvald Boasson Hagen en Tom Boonen. 
Tentoonstelling
In het Viseum te Veenendaal is een tentoonstelling over ’30 jaar wielrennen in Veenendaal’ ingericht. Behalve honderden tentoongestelde foto’s, is ook veel historisch materiaal te zien als de wereldkampioenstrui van Joop Zoetemelk, oude racefietsen en outfits van bekende deelnemers. Historisch museum Viseum Veenendaal is gevestigd in de Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein te Veenendaal, de tentoonstelling is te zien tot en met 13 september.
Informatie
Profwielerkoers Arnhem Veenendaal Classic: www.arnhemveenendaalclassic.nl
Tour Classic Arnhem Veenendaal: www.arnhemveenendaaltourclassic.nl
Op de foto: concentratie voor de start WK 2012 in Maastricht (foto © Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
article
846
Wielrennen: Arnhem Veenendaal Classic
Vrijdag 22 augustus fungeert de Markt in Arnhem als startlocatie van de profwielerkoers Arnhem Veenendaal
https://arnhem.nieuws.nl/sport/20140727/wielerkoers-arnhem-veenendaal-classic-start-in-centrum-stad/
2014-07-27T15:00:00+02:00
https://arnhem.nieuws.nl/media/sites/21/2014/07/h9nmymohm6eflzj8500jt6w2x-wielrennenwk20120923valkenburgarnhemnieuwsts-1.jpg
Sport