Twente bijt zich stuk op defensief Vitesse

Arnhem – (Novum) – FC Twente is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Vitesse te winnen. In de Grolsch Veste speelden de nummers drie en zeven van de Eredivisie met 0-0 gelijk. Twente grossierde weliswaar in balbezit, maar wist de Arnhemse muur niet te slechten. Het is voor het eerst in 41 wedstrijden dat de Tukkers niet tot scoren komen.

Twente ziet door het gelijkspel de achterstand op AZ en PSV, die dit weekend wel tot winst kwamen, verder oplopen. De koploper uit Alkmaar heeft zeven punten meer en nog een wedstrijd tegoed. PSV heeft een voorsprong van vier punten op de Tukkers.

Ondanks het overwicht van Twente, was de eerste grote kans voor Vitesse. Wilfried Bony onderschepte een terugspeelbal van Peter Wisgerhof, maar schoot in het zijnet. De thuisploeg werd in de eerste helft gevaarlijk met een actie van Ola John en een kopbal van Luuk de Jong.

Na rust kwam Nacer Chadli het dichtst bij een treffer. De aanvaller van Twente stuitte echter tot twee keer toe op doelman Piet Velthuizen. Vitesse loerde op de counter en kreeg via Alexander Büttner en Bony zelfs nog twee goede kansen om met de volle buit uit Enschede te vertrekken.