NAC thuis te sterk voor Vitesse

Arnhem – (Novum) NAC Breda heeft in eigen huis een kleine maar verdiende overwinning op Vitesse behaald in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Karelse won met 1-0. Donny Gorter maakte uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd. De Bredase club staat door de winst tiende met zestien punten, Vitesse blijft vierde met 21 punten.

Vitesse zag tijdens de warming-up Frank van der Struijk en Wilfried Bony met fysieke ongemakken afhaken. Zonder het tweetal had NAC het betere van het spel. De thuisploeg leek zich echter te kort te doen voor rust. Zo raakte Robbert Schilder uit een vrije trap de lat en schoot Nemanja Gudelj over nadat doelman Piet Velthuizen uit zijn doel was.

Aan de andere kant verzuimden Jan-Arie van der Heijden en Marcus Pedersen dat af te straffen. Op slag van rust kwam NAC alsnog verdiend op voorsprong, al gebeurde dat wel uit een strafschop. Anthony Lurling ging slim naar de grond na duwen van Pedersen. Gorter rondde het buitenkansje af.

Na de onderbreking wist Vitesse zich beter onder de druk vandaan te spelen. Dat kwam mede door Bony, die toch fit genoeg was om in te vallen. De defensie van NAC hield onder aanvoering van doelman Jelle ten Rouwelaar echter stand. De Arnhemmers kunnen op de ranglijst gepasseerd worden door Ajax en Feyenoord.