Vrouw uit Ochten veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Arnhem

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een twintig-jarige vrouw uit Ochten voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond.

De vrouw moet een taakstraf van honderdzestig uur uitvoeren. Daarnaast mag ze twaalf maanden geen motorvoertuig besturen.

Zwaar lichamelijk letsel

Op maandag 5 augustus 2019 vond een verkeersongeval plaats in Arnhem. De twintig-jarige vrouw uit Ochten reed die middag in haar auto op het Lange Water in de richting van de IJssellaan. Bij de fietsoversteekplaats botste de vrouw met de voorzijde van haar auto tegen een fietsster. Door de klap van de botsing kwam de fietsster ten val en liep daardoor zwaar lichamelijk letsel op.

Meerdere verkeersfouten

Volgens de rechtbank is de vrouw zeer onvoorzichtig en onoplettend is geweest, waardoor uiteindelijk het ongeluk heeft plaatsgevonden. De vrouw maakte die middag meerdere verkeersfouten. Zo reed zij, zonder te remmen, door rood terwijl het voor haar geldende verkeerslicht op dat moment al ten minste zesendertig seconden op rood stond. Ook overschreed de vrouw de maximale toegestane snelheid aanzienlijk. Uit onderzoek bleek dat het verkeerslicht voor de fietsster ten minste drie seconden op groen stond. De rechtbank oordeelt dat de vrouw zich kennelijk heeft beziggehouden met andere zaken dan met het verkeer, nu zij het rode verkeerslicht en de fietsster volledig heeft gemist. De rechtbank wijst in dit verband ook op het feit dat de vrouw nog kort voor het ongeval een telefoongesprek heeft gevoerd.

Impact

Het ongeval heeft grote gevolgen gehad voor het slachtoffer. Zij raakte ernstig gewond en is nog steeds niet de oude.

Oplettend rijgedrag

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat zij niet haar volledige aandacht richtte op het verkeer. Door haar rijgedrag heeft zij geen rekening gehouden met de levensgevaarlijke risico’s die zij ten koste van andere weggebruikers nam. Van een bestuurder in het verkeer mag worden verwacht dat zij altijd oplettend is zodat zij kan anticiperen op de situatie die op de weg kan ontstaan.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen