Politieonderzoek naar fatale brand in flat Gelderseplein

Foto: Politie Arnhem

Dinsdagnacht, oudejaarsnacht, vond er een brand plaats in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem. Bij die brand zijn een vader (39) en zoon (4) overleden. Moeder (36) en dochter (8) raakten gewond. Zij liggen in het ziekenhuis.

Het gezin uit Arnhem was op bezoek geweest bij opa en oma op oudejaarsavond en op weg naar huis toen de brand uitbrak.

Vuurwerk

De brand ontstond in de hal en het trappenhuis van de flat. Een paar jongens hadden daar vuurwerk afgestoken, waardoor er brand ontstond. De brand veroorzaakte kortsluiting, waardoor de lift stilstond op een hogere verdieping. Het gezin bevond zich op dat moment in de lift, op weg naar beneden. Vader en zoon zijn vermoedelijk door rookontwikkeling om het leven gekomen.

Meerdere bewoners zijn uit de flat geƫvacueerd door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarnaast wil de politie graag met mensen spreken die mogelijk getuige zijn geweest van iets dat met de oorzaak van de brand te maken kan hebben. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie via het algemene nummer 0900 8844.

Vivare

Bewoners van de flat die met vragen zitten, kunnen contact opnemen met woningbouwvereniging Vivare. Informatie staat ook op hun website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden