Arnhemmer aangehouden voor dumpen drugsafval in Lathum

Foto: Politie Arnhem

Dampende vaten, een zoete chemische lucht en een busje dat wegscheurt. Wie dit aantreft begrijpt dat er iets niet in de haak is.

Een alerte burger handelde razendsnel, belde de politie en wist agenten te voorzien van een duidelijke omschrijving van het busje. Binnen een kwartier na de dumping hielden agenten een 33-jarige man uit Arnhem aan.

Airborneplein

Op de Bandijk in Lathum zijn op 16 december even na 23.30 uur meerdere vaten gedumpt. Direct werden meerdere politieauto’s naar de melding gestuurd. Terwijl agenten naar de dumpplaats gingen, zagen anderen in de buurt van het Airborneplein een busje rijden dat voldeed aan de omschrijving door de melder. En dat bleek raak.

Bij de controle van een busje kwam er een chemische lucht uit. Ook lagen er spullen in die overeenkwamen met spullen die op de dumpplaats waren gevonden.

Gevaarlijk voor de gezondheid

Op de Bandijk zijn verschillende vaten gevonden met daarin chemische stoffen. De vaten zijn meegenomen voor onderzoek. Forensisch experts van de politie onderzoeken de inhoud, zodat kan worden vastgesteld om welke grondstoffen het gaat. Zo’n onderzoek moet niet alleen nauwkeurig, maar ook voorzichtig gebeuren in verband met mogelijk (voor de gezondheid) gevaarlijke stoffen. Het kan daarom soms dagen duren voordat duidelijk is wat er in de vaten zat.

De 33-jarige verdachte is gisteravond meegenomen naar het bureau. Hij zal worden gehoord over de dumping en onderzocht wordt wat zijn rol is bij deze dumping.

Zie je een dumping? Direct melden!

Criminelen die drugsafval en chemische stoffen dumpen, nemen een groot risico. De stoffen kunnen erg schadelijk voor de gezondheid en de natuur zijn en kunnen mogelijk ook explosief zijn. Heb je het vermoeden dat ergens drugs worden geproduceerd, bel dan altijd 0900-8844. Zie je een mogelijke dumping? Twijfel niet en bel direct 112. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen