112

Duo krijgt 5 jaar gevangenisstraf voor gewelddadige overval

Foto: Rechtbank Gelderland

De rechtbank veroordeelt een 60-jarige man uit Arnhem en een 46-jarige man uit Rotterdam voor hun betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Rozendaal. Beide mannen krijgen een gevangenisstraf van vijf jaar.

Een derde verdachte is vrijgesproken. Dat komt door dat er voor zijn betrokkenheid, als tussenpersoon tussen de Arnhemmer en Rotterdammer, onvoldoende bewijs is.

Meerdere keren geslagen

Tijdens de overval is er niets buit gemaakt. Het slachtoffer van de afpersing was een huisvriend van de Arnhemmer, die volgens de Arnhemmer munten of geld zou hebben gestolen uit een kluis in de woning van zijn ex-vrouw. De rechtbank stelt vast dat de Rotterdammer door de Arnhemmer is ingeschakeld om druk uit te oefenen op de huisvriend. De nietsvermoedende huisvriend is meerdere keren geslagen en liep hierbij letsel op. Uit zijn slachtofferverklaring blijkt dat het incident een grote indruk op hem heeft gemaakt.

Oude straf alsnog uitzitten

Omdat de Rotterdammer in een proeftijd van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling liep, is deze herroepen. Dat betekent dat hij de rest van een eerder opgelegde gevangenisstraf, in dit geval 1.460 dagen, ook moet uitzitten.

Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen.
De volledige uitspraak wordt later gepubliceerd.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden