112

Arnhemmer krijgt 2,5 jaar cel voor poging tot doodslag

Foto: Rechtbank Gelderland

Voor het neersteken van de ex-partner van zijn vriendin kreeg een 27-jarige Arnhemmer een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De rechtbank legt dezelfde straf op als geëist door de officier van justitie.

Ook schadevergoeding

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige Arnhemmer voor het neersteken van de ex-partner van zijn vriendin tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dit gedeelte van de straf hoeft de man niet uit te zitten als hij binnen twee jaar niet opnieuw een strafbaar feit pleegt. Ook moet hij een schadevergoeding van 1.991 euro aan het slachtoffer betalen.

Lange voorgeschiedenis

De man stak in de nacht van 3 op 4 augustus dit jaar, voor de woning van zijn vriendin, het slachtoffer in de borststreek met een mes. Er was sprake van een lange voorgeschiedenis tussen de vriendin van de man en het slachtoffer (haar ex). De man en zijn vriendin waren het slachtoffer tijdens het uitgaan in het centrum van Arnhem eerder die avond tegen gekomen. Het slachtoffer reed daarna naar de woning van de vriendin van de man. De man pakte een mes uit de keuken en ging naar buiten. Daarna ontstond een ruzie en stak hij het slachtoffer.

Geen noodweer

De man verklaarde dat hij handelde uit noodweer. Hij zei dat hij werd aangevallen door het slachtoffer en dat het slachtoffer mogelijk tegen het mes is aangelopen. De rechtbank gaat hier niet in mee. Er waren namelijk geen verklaringen die het verhaal van de man ondersteunden. Er zijn wel meerdere getuigen die hebben verklaard dat de man erg agressief was tegen het slachtoffer.

Gevaarlijke situatie

Doordat hij een mes pakte en de confrontatie opgezocht creëerde de man een gevaarlijke situatie. De man mag van geluk spreken dat hij het slachtoffer niet zwaarder of zelfs dodelijk heeft verwond. Volgens de rechtbank is een lange gevangenisstraf op zijn plaats. De rechtbank legt dezelfde straf op als geëist door de officier van justitie.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden