Grootschalige actie van politie gericht op veiligheid

Foto: Arnhem Nieuws

De politie in Arnhem heeft donderdag 7 november een grote actie gehouden. Doel was zichtbare aanwezigheid in Arnhemse wijken en controles gericht op allerlei aspecten van veiligheid.

De twee basisteams Arnhem Noord en Zuid werkten hierbij samen met diverse  afdelingen van de politie. Vanuit de gemeente deed ook een aantal handhavers mee.

Samenwerking van diverse teams

Teams van Arnhem Noord en Zuid werkten samen met diverse specialistische afdelingen van politie. Dat waren onder andere de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Arrestantentaken en team Verkeer. De actie startte in de middag en duurde tot ’s avonds laat. Er werd gelet op verkeersveiligheid, illegaal wapenbezit, illegale prostitutie en openstaande boetes. Daarnaast zijn ruim dertig verdachten verhoord in diverse lopende strafzaken. De samenwerking van de diverse betrokken teams en partijen was bijzonder effectief. De teams maakten gebruik van elkaars kennis en ervaring.

Dynamische controles

Zichtbaarheid en veiligheid zijn in het verkeer van groot belang. Daarom hielden agenten zogeheten dynamische controles. De politie heeft hierdoor 110 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Twee bromfietsen zijn in beslag genomen en één voertuig buiten gebruik gesteld. Een rijbewijs is ingevorderd vanwege grote snelheidsoverschrijding. Een bestuurder reed onder invloed van alcohol. In één voertuig troffen agenten een grote handelshoeveelheid harddrugs aan. Die bestuurder werd aangehouden.

Executie- en signalering

Er is voor bijna 3500 euro aan nog openstaande boetes geïnd. Tijdens de controles zijn personen ingesloten voor een totale duur van 1100 dagen. Een persoon had nog 100 dagen open staan. Bij die werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn er bij controles meerdere XTC-pillen gevonden, een handelshoeveelheid cocaïne en ook hasj.

Vuurwerk en XTC

Ook heeft de politie met de actie een bijdrage kunnen leveren in enkele lopende onderzoeken. Dertien kilo aan illegaal vuurwerk werd in een woning in Arnhem-Zuid gevonden. Dat werd in beslag genomen. In een schuur werden ruim 1200 XTC-pillen gevonden. In een woning in Arnhem-Noord lagen hoeveelheden illegale erectiepillen. Bij een andere doorzoeking trof de politie een nepvuurwapen aan. Dat gaat voor verder onderzoek naar forensische opsporing.

Vreemdelingenpolitie

De AVIM heeft meerdere controles uitgevoerd naar prostitutie. Twee vrouwen bleken illegaal in Nederland te verblijven. Eén van hen had nog 60 dagen open staan. De ander kreeg een bevel terugkeer naar land herkomst uitgereikt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden