Man berooft viertal in Sonsbeek: politie zoekt getuigen

Foto: Arnhem Nieuws

Gisteravond in Sonsbeek Park bij de Steile Tuin heeft een man met een mes rond 20.30 een viertal vrienden bedreigd. Hij ging er met een tas vandoor.

De politie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De dader en het groepje met wie hij was werd niet meer gevonden. De politie roept getuigen op zich te melden.

Gezellig begonnen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elkaar in het park troffen. Voor vier vrienden die bij de trappen van de Steile Tuin hadden afgesproken, liep de avond anders dan voorgesteld. Hoewel de avond gezellig begon, kwam daar tussen 20.30 en 20.45 uur abrupt een eind aan. Een ander groepje liep langs en een man uit dat groepje dreigde met een mes en ging er met een tas vandoor.

De drukte in het park kan wellicht in het voordeel van het onderzoek werken. Misschien zijn er mensen die iets van de beroving hebben gezien, of die onderstaand signalement herkennen. De politie wil graag getuigen spreken.

Signalement

Op basis van het eerste onderzoek heeft de politie een signalement van de man met het mes. Zij zoekt een lichtgetinte man van ongeveer 1.70-1.80 meter lang. Hij had een slank postuur en donkere ogen. Hij droeg een gewatteerde roestbruine ‘tussenjas’ en had met iets zwarts de onderkant van zijn gezicht bedekt. Op zijn hoofd had hij een capuchon of pet.

De man was met meerdere personen, maar onduidelijk is nog met hoeveel precies. In ieder geval is er een vrouw bij het groepje gezien. Zij droeg een vallende jas uit lapjes stof in verschillende kleuren.

Apeldoornseweg

Nadat de man de tas had gestolen is het groepje vermoedelijk in de richting van de Apeldoornseweg gelopen.

De politie wil graag in contact komen met iedereen die gisteravond tussen 20.30 en 21.00 uur iets opvallends heeft gezien in het Sonsbeek Park. Met name rondom de Steile tuin of in de buurt van de Apeldoornseweg.

Alle informatie welkom

Alle informatie, hoe klein of onbelangrijk het misschien ook lijkt, kan het onderzoek verder helpen. Weet jij wie de mensen zijn die gezocht worden? Of was je gisteren in het park aan het filmen? Wellicht is er op jouw beelden iets te zien. Het onderzoeksteam hoort het graag.

Als je informatie hebt, neem dan contact op met politie Arnhem via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden