112

Arnhem – Inbrekers snel opgepakt door inzet Liveview

De politie kreeg even na half twee een melding van een inbraak bij een garagebedrijf op industrieterrein IJsseloord. Vanuit het Operationeel Centrum (meldkamer) werd er live meegekeken via Liveview, dat zijn live- camerabeelden van bedrijven. Daarop was te zien in welke auto de verdachten wegreden. Agenten waren binnen vijf minuten ter plaatse en zagen de auto wegrijden. Na een korte achtervolging konden de agenten de verdachten aanhouden. Na fouillering bleek dat ze inbrekersspullen bij zich hadden. De mannen zitten nu vast voor verder onderzoek. 

Wat kun je als ondernemer zelf doen?

Het garagebedrijf in Arnhem is beveiligd met camera’s die aangesloten zijn bij een particulier beveiligingsbedrijf middels Liveview. Deze camerabeelden worden live gedeeld met de politie, zodat er sneller en beter gereageerd kan worden bij inbraken en overvallen. Volgens David Groen, teamchef van het Operationeel Centrum (meldkamer) in Oost-Nederland, gebeurt het steeds vaker dat verdachten zo betrapt worden. “Steeds meer particulieren en bedrijven zijn met camera’s aangesloten bij een particuliere alarmcentrale. Door Liveview zijn beelden direct beschikbaar op de operationele centra. Landelijk zien we dat het aantal aangesloten camera’s toeneemt, en dat leidt dan ook vaker tot een aanhouding. Liveview is bedoeld om verdachten op heterdaad aan te houden.” 

Groen heeft ook nog wat tips voor ondernemers. “Zorg dat je systeem op orde is. Een goede kwaliteit  van de beelden is belangrijk voor de bruikbaarheid voor de politie.”  Daarnaast adviseert de politie ondernemers om zich niet alleen aan te sluiten bij een Particuliere Alarm Centrale die in verbinding staat met de politie, maar om ook te zorgen dat beelden van beveiligingscamera’s gedeeld kunnen worden. Deze alarmcentrales kunnen de beelden via Liveview direct delen met het operationeel centrum van de politie, zodat er live meegekeken kan worden bij een alarmmelding.

Wil je weten hoe Liveview werkt? Klik dan hier.

(2017379075 sp)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen