Thomas a Kempis College lanceert boek ‘De stille school’

Foto: Thomas a Kempis college

Op 28 juni lanceerde Thomas a Kempis College in Arnhem het boek ‘De stille school’, met daarin persoonlijke verhalen van leerlingen tijdens de coronacrisis.

Docent Levensbeschouwing Thomas Hontelez en zijn collega’s besloten alle 1700 leerlingen per post een brief te sturen met de vraag: “Wil je me laten weten hoe het echt met je gaat?”. Hierop kwamen zeer persoonlijke brieven terug, waardoor het idee is geboren deze ervaringen te bundelen tot een boek: “De stille school”.

Boeklancering

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, was op 28 juni jl. aanwezig bij de boeklancering. Hij ging in een kleine setting in gesprek met enkele leerlingen die brieven hebben geschreven en nam daarna het eerste exemplaar in ontvangst.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Kijkje in het leven van jongeren

Naast een ongefilterde kijk in het leven van jongeren tijdens de coronacrisis, krijgen grote maatschappelijke thema’s een gezicht in deze brieven. In de media spraken psychologen, wethouders en ministers hun zorgen uit over deze generatie. Maar hoe ervaren de jongeren deze situatie zelf? Op deze vraag hebben de havo- en vwo-leerlingen van Thomas a Kempis College in De stille school antwoorden gegeven. Het voorwoord is geschreven door Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad).

Een indruk van het boek krijg je in de boektrailer.

Het boek is vanaf nu te reserveren via (online) boekwinkels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen