Leerlingen SGA winnen prijs voor video over Arnhem in 2040

Foto: SGA

Op donderdag 15 april overhandigde wethouder Cathelijne Bouwkamp een prijs aan een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA).

De prijs, een elektronische snijmachine, was voor de video die zij maakten over hoe zij Arnhem over 20 jaar zouden willen zien. Het maken van deze video was onderdeel van een lespakket over wat de omgevingsvisie is en wat dit betekent voor de stad en zijn inwoners. In de lessen hebben de leerlingen nagedacht hoe zij willen dat Arnhem er in 2040 uitziet. Zeven Arnhemse scholen hebben meegedaan met het lespakket.

Betrokkenheid en creativiteit

De gemeente Arnhem heeft 35 filmpjes in totaal ontvangen en bekeken. De betrokkenheid, creativiteit en het bewustzijn van de jongeren over hun toekomst, laten zien hoe ze nadenken over hun leefomgeving. Opvallend is dat niet alleen oplossingen zijn bedacht voor de fysieke maatregelen (zonnepalen e.d.) maar ook de combinatie met sociale thema’s (gezondheid, ontmoeten, inclusie) werd gelegd.

Top 3 video’s

De top 3 van video’s zag er als volgt uit:
1.    Stedelijk Gymnasium Arnhem (Ceder, Lorelei, Mila en Femke)
2.    Winford (Jackie, Basel en Thomas)
3.    Stedelijk Gymnasium Arnhem (Josephine, Nikolai en Jay)

De winnende video van het Stedelijk Gymnasium Arnhem is gemaakt door Ceder, Lorelei, Mila en Femke. Zij hebben het idee om wegen in Arnhem om te vormen tot een ecologische tuin en boerderij voor lokale voedselproductie. Ook is het een plek waar Freek Vonk buitenlessen kan verzorgen om kinderen meer over onze eigen natuur te vertellen. Wethouder Cathelijne Bouwkamp over de video’s: “Ik ben supertrots op alle leerlingen die een video hebben gemaakt en dat ze het belangrijk vinden hoe hun stad er straks uit ziet. Het winnende filmpje is erg origineel.”

Participatie Omgevingsvisie

Het lespakket was één van de manieren waarop inwoners van september 2020 tot en met februari 2021 konden meedenken over vraagstukken die belangrijk zijn voor de toekomstige inrichting van de ruimte in Arnhem. De ideeën die zijn opgehaald in dit zogenoemde participatietraject nemen we als advies mee wanneer het voorontwerp van de omgevingsvisie wordt aangeboden aan de raad.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden