MBO-scholen luisteren steeds meer naar studenten, met name naar JOB

Foto: JOB

In het studiejaar 2020/2021 gaan de bestuursleden van JOB de ruim 500.000 mbo-studenten in Nederland vertegenwoordigen. Zij gaan dit jaar onder andere aan de slag met de resultaten uit het tweejaarlijks studenttevredenheidsonderzoek, de JOB-monitor.

Het nieuwe bestuur van JOB begon maandag 29 juni en stelt zich hieronder voor.

Het onderzoek

Meer dan de helft van alle mbo’ers nam deel aan dit onderzoek, de JOB-monitor. Uit het onderzoek blijkt dat scholen steeds beter luisteren naar de mening van studenten. Toch zijn er ook verbeterpunten. Zoals dat vaak blijven studieboeken en lesmateriaal ongebruikt en valt er bij keuzedelen soms niks te kiezen.

Voorzitter JOB voor meer kansengelijkheid in het mbo

De Arnhemse Noah Hajji wordt voorzitter van de vereniging. Zoals hij het zelf beschrijft heeft hij “een jonge, creatieve en actieve mindset.” Noah is een achttienjarige student op Rijn IJssel in Arnhem, hier studeert hij Human Technology. Naast zijn overmatige interesse in technologische innovaties, zet Noah zich op maatschappelijk vlak graag in. Hij streeft naar een wereld waarin niemand zich druk hoeft te maken om zijn of haar basisbehoeften. Om die reden wil Noah zich met de JOB gaan inzetten voor meer kansengelijkheid in het mbo, eerlijke compensatie voor je stagewerk en het actief (en creatief) toepassen van burgerschap in het mbo.

Vice-voorzitter komt op voor rechten van mbo studenten

Sabria Zaid uit Utrecht wordt vice-voorzitter van JOB. Sabria is achtien jaar oud en volgt de opleiding doktersassistente op het ROC Midden Nederland in Utrecht. “Het werken met mensen is mijn drijfveer. Het is mooi om mensen te helpen en met mensen bezig te zijn, dat is waar ik voor sta. Mijn hart ligt bij het mbo. Ik kom graag op voor de rechten van de mbo studenten.” Dit jaar wil Sabria zich inzetten voor kansengelijkheid binnen het mbo en daarbij diverse maatschappelijke problemen aanpakken.

Secretaris zet zich in voor gelijke kansen in het mbo

De 19-jarige CJ Vlasveld wordt secretaris. CJ woont in Rotterdam en studeert Toerisme en Hospitality aan de Rooi Pannen in Breda. “Ik wil me graag inzetten voor JOB samen met het team. Ik neem dus graag de taak van secretaris op me bij JOB.” CJ vindt het belangrijk om zich in te zetten voor gelijke kansen in het mbo, voor studenten van entreeniveau tot niveau 4. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat alle studenten een stem hebben in het mbo, zowel binnen als buiten de studentenraad.

Penningmeester voor het verbeteren van het mbo

Shannah den Engelsen gaat de functie van penningmeester vervullen. Shannah is 23 jaar en komt uit Amersfoort. “Ik ben super enthousiast om te beginnen bij JOB en benieuwd wat het jaar zal Brengen.” Shannah volgt de opleiding onderwijsassistent op het ROC Midden Nederland. Ze wil graag haar rol spelen in het verbeteren van het mbo. Dit jaar wil ze vooral aan de slag met studenten informeren over waar zij recht op hebben en zorgen dat zij ook een stem hebben in het onderwijs.

Vragen over hun rechten en plichten

De functie algemeen bestuurslid zal worden vervuld door Thijs Pancras. Deze 23-jarige mbo’er is student Apothekersassistent op het Regio College te Zaandam. “De regels checken en mensen adviseren vond ik al erg leuk, en dit landelijk gaan aanpakken? Dat lijkt me geweldig.” Thijs wil zich dit jaar inzetten voor de belangen van de studenten en ervoor zorgen dat ze weten waar ze terecht kunnen met vragen over hun rechten en plichten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden