Hive community actief in Gelderland

Foto: DNA

Hive is een nieuw, snel groeiend en eigenzinnig concept voor werkend en niet-werkend Nederland. Hive Gelderland geeft bedrijven, werkenden en niet-werkenden vanaf nu de kans om te investeren in zichzelf om zo optimaal de toekomst in te gaan.

Het coronavirus lijkt wat onder controle. Naast de impact op gezondheid, wordt het negatieve effect op onze economie steeds groter. Zo zijn er honderden bedrijven, die door afname in werk en productie, noodgedwongen medewerkers naar huis moeten sturen.

Wat is nodig voor jouw toekomst?

Yvonne Beckers, initiatiefnemer van Hive Gelderland:Het is nu tijd om de balans op te maken over jouw situatie, in je werk, in je organisatie en je privé-situatie. Wat wil je of wat is nodig voor jouw toekomst? Wat helpt jou verder? Wat heb je echt nodig?” Dit initiatief van De Nieuwe Arbeid Gelderland (DNA) is in samenwerking met Stichting Hive, Provincie Gelderland, het Werkbedrijf Rijk
van Nijmegen en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Goed voorbereid de toekomst in

Hive is een nieuw, snel groeiend en eigenzinnig concept voor werkend en niet-werkend Nederland. Steeds meer mensen worden in Nederland door Hive geholpen om aan de slag te gaan met vaardigheden en talenten die nodig zijn om baas te zijn en blijven in je werk en leven, de zogenaamde essential skills. Of er nu corona is of niet.
Bij Hive is jezelf ontwikkelen. Daarbij is leren leuk en alles een beleving. Iedereen leert en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. De een door te doen, de ander door te ervaren en weer een ander door middel van studie. Dit alles is mogelijk binnen Hive.

Unieke kans

Binnen Hive ga je aan de slag met 21e eeuwse vaardigheden en talenten die je verder brengen in je leven en werk. Je doet dit alleen of samen, snel of langzaam, online en offline in onze groeiende Hive community. Hive certificeert deelnemers middels Open badges. Een unieke kans om via blended learning-in-de-praktijk je weg te gaan en klaar te zijn voor de wereld van vandaag en morgen.
Eerder al heeft Tilburg University (Ton Wilthagen) onderzoek gedaan naar de effectiviteit. De resultaten van de eerste pilot liggen bij de Tweede Kamer. Nu is de beurt aan de HAN voor vervolgonderzoek.

Wat mensen zeggen…

Zo’n meer dan duizend deelnemers hebben in Nederland reeds deelgenomen Hive. Een deelnemer zegt: “Voor mij is Hive een hele
fijne plek met fijne mensen waar ik de ruimte krijg om me verder te ontwikkelen. Een inspirerende omgeving om jezelf nog beter te leren kennen en die stappen te durven zetten die je zonder Hive misschien niet of minder snel zou zetten.” Een andere vertelt: “De wetenschap dat je niet alleen hoeft te zwemmen. Hive biedt mij een veilige omgeving en heeft ervoor gezorgd dat ik weer in beeld ben gekomen, waardoor ik nu weer een fijne baan heb.”
Het project van de samenwerkende partners duurt tot december 2021. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat er 130 plekken beschikbaar zijn gesteld tegen een zeer gereduceerd tarief. Op 11 juni vond de eerste live Experience plaats in Nijmegen.
Bedrijven kunnen hun medewerkers al vanaf nu aanmelden via deze link. Ook kun je jezelf daar aanmelden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden