Stagiairs en stagebedrijven in de spotlights

Foto: StudentBureau

Stagiairs en stagebedrijven krijgen niet altijd de waardering die ze verdienen. Stagiairs brengen vernieuwende inzichten, doen onderzoek en helpen stagebedrijven met werkzaamheden waar deze niet altijd aan toe komen.

Stagebedrijven geven stagiairs de kans om de opgedane theorie van de opleiding toe te passen in de praktijk én bereiden de stagiairs voor op de arbeidsmarkt. Daarom worden op 26 mei alle stagiairs en stagebedrijven van Nederland in de spotlight gezet met de Dag van de Stagiair.

Nominaties voor 2020

Op de website van de Dag van de Stagiair worden op dit moment volop bedrijven en stagiairs genomineerd voor de titels stagiair van het jaar 2020 en stagebedrijf van het jaar 2020. Uiteindelijk zal mede door een tweekoppige jury bepaald worden wie die titels nu echt verdienen. Deze jury bestaat uit twee personen. De eerste is Maarten Brand, auteur van het boek het grote stageboek voor werkgevers. De tweede is Hanneke Versteeghe, operationeel manager van stagebemiddelaar StudentenBureau, met meer dan tien jaar ervaring in het vak.
Vanaf nu kan iedereen stagiairs en stagebedrijven nomineren. Weet jij wie de titel stagiair of stagebedrijf van het jaar 2020 verdient? Uit álle nominaties wordt een top drie geselecteerd. Deze maken nog kans op de titels van 2020.Dag van de Stagiair

Nabije toekomst niet rooskleurig

Met de huidige omstandigheden is stage lopen niet altijd vanzelfsprekend. Veel bedrijven hebben stagiairs moeten laten gaan vanwege de coronacrisis. Daarnaast zijn veel stagiairs terug moeten komen van hun buitenlandstages. Ook in de nabije toekomst ziet het er niet rooskleurig uit voor de stagiairs, uit een recent marktonderzoek van StudentenBureau blijkt dat meer dan twintig procent van de bedrijven aangeeft niet te starten met stagiairs vanaf september vanwege het coronavirus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden