Bijna alle leerkrachten basisonderwijs weer aan de slag op 11 mei

Foto: nieuws.nl

Bijna alle leerkrachten in het basisonderwijs (93 procent) zeggen op 11 mei weer aan de slag te gaan. Een kleine groep (vier procent) ziet daarvan af. Dat komt doordat deze onderwijzers bang zijn besmet te worden met het nieuwe coronavirus of omdat zij of hun gezinsleden behoren tot een risicogroep.

Enkele onderwijzers (drie procent) twijfelen nog of ze aan de slag gaan, stelt DUO Onderwijsonderzoek en Advies na een enquête onder 1250 leerkrachten in samenwerking met het AD.

Wel kritisch

Veel leerkrachten zijn volgens het onderzoek wel kritisch over de besluitvorming. Toch vindt twee derde van de leerkrachten (64 procent) het verantwoord dat de basisscholen volgende week weer opengaan. Een derde (36 procent) noemt heropening van de basisscholen onverantwoord. Het merendeel van de onderwijzers vindt dat het kabinet beter had kunnen wachten op de uitkomsten van het RIVM-onderzoek naar de verspreiding van het virus in gezinnen. Desondanks vindt het heropening prima.

Voorkeur twee hele dagen

In de enquête geeft bijna driekwart van de leerkrachten aan dat hun school er de voorkeur aan geeft alle leerlingen twee dagen per week hele dagen onderwijs te geven. Op vijftien procent van de scholen wordt ervoor gekozen alle leerlingen halve dagen onderwijs te geven. Hierdoor gaan alle leerlingen elke dag een halve dag naar school.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden