Online informatiebijeenkomst over reizen met het OV op 13 juni

Foto:

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten.

Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. Interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV (Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer. Nu reizen met de bus of trein weer gewoon kan, is het misschien niet duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan biedt de interactieve online OV-informatiebijeenkomst uitkomst.

Stapsgewijs uitleg

Er is een interactieve bijeenkomst gepland op maandag 13 juni. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur. In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en te gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.
Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.

Deelname en aanmelding

Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.
Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Deelnemers ontvangen een inlogcode na hun aanmelding: via e-mail [email protected] of telefoon 038 – 45 40 130. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.

Spreekuur voor vragen

Ben je 55+ en heb jij vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV  is dagelijks bereikbaar.
Bijvoorbeeld: Wil je weten hoe je een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de veertig procent korting voor samen reizen werkt? Of wil je meer weten over de coronamaatregelen in het OV? Of wil je juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen?
Het kan ook zijn dat jij (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV bent maar nog niet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met jou door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen.

Wanneer bellen?OV

  • maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur.
  • dinsdag en donderdag tussen 13.30 tot 15.00 uur.
  • maandag en woensdag tussen 18.30 tot 20.00 uur.

Telefoonnummer: 038 – 303 70 10. De OV-ambassadeurs helpen jou graag op weg.
Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen