Veel acties voor Oekraïne in Gelderland. Meld jouw hulpactie aan!

Foto: fb Martine Bosman

Of het nou gaat om het inzamelen van spullen of het doneren van geld, overal in Gelderland komen mensen in actie voor het door oorlog getroffen Oekraïne, meldt Omroep Gelderland.

Een van Gelderlanders die in actie komt, is Erna Mecking uit Ulft. Volgens de ondernemer is er vraag naar voedsel zoals pasta, rijst, groenten in blik, koffie en thee. Ook luiers, pleisters en verband neemt ze aan. In de winkels Erna’s Boutique en Meckings’s Sportshop staat ook een pot waar mensen geld in kunnen doen.

Ook Martine Bosman uit Didam zamelt spullen in. De eerste lading is al naar de Poolse grens vertrokken. Kleding is inmiddels niet meer nodig. Lijsten van wat wel nodig is vind je op Martines facebookpagina.

De 12-jarige Dieuwertje Pool uit Bennekom zamelt spullen in. De eerste vrachtwagen is al volgeladen en via Polen onderweg naar Oekraïne. In Apeldoorn zamelt stichting WHOE vooral verbandmateriaal in, maar ook dekens, handdoeken, paracetamol en dekbedden. Via het Nijmeegse #RoomforUkraine kun je een kamer beschikbaar stellen voor vluchtelingen.

Vul via deze link de gegevens van jouw actie voor Oekraïne in. Na het invullen verschijnt jouw actie op het kaartje van Gelderland onderaan de pagina.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen