Doorzoekingen in Arnhemse smartshops

Foto: Politie

De politie heeft woensdagmiddag in samenwerking met de gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) drie zogeheten smartshops doorzocht. Het gaat om ondernemingen aan de Rijnstraat, Bloemstraat en Hommelseweg.

Tijdens de doorzoekingen (zie video onderaan berichtwerden verschillende goederen aangetroffen die in verband staan met de handel in (hard)drugs.

Alles wat voor handel in drugs nodig is

Het gaat dan niet om de handel in drugs zelf, maar alles wat daarvoor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan versnijdingsmiddelen, gevouwen wikkels (ponypacks) en ander verpakkingsmateriaal. Ook werden er bijvoorbeeld blikjes aangetroffen met verborgen ruimtes, waarin zaken verstopt kunnen worden.

Eén aanhouding

De politie heeft alle goederen in beslag genomen en deze zullen verder worden geanalyseerd. In de onderneming aan de Hommelseweg werden naast deze goederen ruim één kilo vermoedelijke harddrugs, een hoeveelheid henneptoppen en hasj aangetroffen. Een 32-jarige Arnhemmer is daarop aangehouden en zit vast voor onderzoek. Op termijn worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Ondermijnend en strafbaar

“Alles wat dealers nodig hebben voor de handel in drugs, ligt in deze winkels voor het grijpen,” legt actieleider Marc Teunissen van de politie Arnhem-Noord uit. “Dat is ondermijnend, strafbaar en accepteren we niet. Daarom treden we samen met partners op. Voor een veiliger Arnhem en voor ondernemers die op een eerlijke manier hun boterham proberen te verdienen.”

Barrières opwerpen tegen criminelen

Burgemeester Ahmed Marcouch onderstreept het belang van de aanpak: “Mooi dat dit gebeurt. Onze wijken zijn voor opgroeiende kinderen met hun ouders en buren. Tegen criminelen werpen wij barrières op met de politie, voeren wij grote controles uit met toezichthouders en belastingdiensten erbij en voor de kinderen zetten wij pedagogische programma’s op, van wieg tot baan.”

Melden

Alles over ondermijning vind je op deze speciale themapagina van de politie. Heb je zelf het vermoeden van criminele activiteiten in je omgeving? Meld dit altijd bij de politie via 0900-8844. Ook anoniem melden mag en kan via 0800-7000 of Meld Misdaad Anoniem. Een melding is voor agenten dan nooit terug te herleiden naar de melder.

Video

Kijk hier naar de video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen