Politie toont beelden van relschoppers na wedstrijd NEC-Vitesse

Foto:

De politie laat woensdagavond 8 december op televisie beelden zien van relschoppers die na de voetbalwedstrijd NEC – Vitesse op 17 oktober de politie aanvielen. Volgende week volgt een tweede reeks beelden van hooligans in het regionale tv-programma Bureau GLD.

Er zijn al 38 verdachten gearresteerd. De politie hoopt dat de rest ook herkend wordt.

Vernielingen

Tijdens de rellen richtten hooligans zich op de politie. Er werd onder andere met stenen gegooid en er werd veel vernield, waaronder een politiebus. Tot nu toe waren er al 34 verdachten gepakt, een deel van hen is ook al voor de rechter verschenen. De nieuwe verdachten zijn twee mannen van 27 en 29 jaar uit Nijmegen, een 42-jarige man uit Winssen en een 46-jarige man uit Huissen. De jongste verdachte zou betrokken zijn geweest bij het vernielen van de politiebus. De man uit Winssen zou geprobeerd hebben om een politiepaard te mishandelen. De anderen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Nu 38 verdachten

De totale lijst komt nu op 38 verdachten. Ruim de helft is op de avond van de rellen direct aangehouden. De rest is herkend op beelden door agenten of door burgers die met tips naar de politie belden. Het rechercheteam dat de rellen onderzoekt gaat nu beelden van relschoppers delen, in de hoop dat de rest ook herkend wordt. Vanavond zal een deel van de relschoppers op televisie getoond worden in het programma Bureau GLD van Omroep Gelderland. Volgende week volgt een tweede reeks. De foto’s van de relschoppers komen na afloop op politie.nl te staan.

Herken jij iemand?

Herken jij een van de relschoppers? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem of bellen: 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen