Het Steenoven- en Hofstedepad: wandelen in Angeren en Huissen

Foto: Gemeente Lingewaard

Het voorjaar begint goed voor wandelaars. Vrijwilligers uit Angeren en Huissen hebben een wandelroute gemaakt in het buitengebied: het Steenoven- en Hofstedepad.

Het startpunt van de wandeling is bij een rustpunt op de Rijndijk in Angeren. Op het blad van een picknicktafel vind je informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Historische wandeling

De wandeling gaat door uiterwaarden met restanten van de baksteenfabricage en het binnendijks gebied met hofstedes. Hofstedes zijn kleine gemengde boerenbedrijven. Dijkdoorbraken zorgden mede voor de vorming van het gebied. Ook verdedigingslinies lieten hun sporen na in het landschap. Eeuwenlang was dit een grensgebied. De Romeinse Limes liep door dit gebied. En in de middeleeuwen lag hier de grens tussen de Saksen en de Franken. De route loopt langs oude restgeulen van de Rijn. Ook volgt hij een eeuwenoud voetpad langs historische boerderij De Brouwketel.

Het Steenoven- en Hofstedepad is gemaakt door vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk, Strijdbaar Angeren, de Historische kringen Angeren en Huissen, Mea Vota en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Dit alles gebeurde met medewerking van grondeigenaren. De Provincie Gelderland en de gemeente Lingewaard financierden de route.

Route en Brochure

De brochure met routebeschrijving is onder andere te krijgen bij het dorpshuis en Cafetaria Braulio. Downloaden kan op www.historischekringangeren.nl en op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen