Terugroepactie Brompton Electric vouwfiets

Foto: Brompton Electric

Fabrikant Brompton waarschuwt dat er onveilige situaties op kunnen treden bij het gebruik van Brompton Electric vouwfietsen. Het bedrijf is daarom een terugroepactie gestart.

Deze terugroepactie geldt voor de Brompton Electric die zijn verkocht of van nieuwe firmware voorzien in de periode mei 2020 tot en met februari 2021.

Fout in de firmware

Door een fout in de firmware is het mogelijk dat het elektrische systeem de motor blijft ondersteunen, ook wanneer de fietser niet actief trapt. Het risico op een ongeval is laag, maar mag niet uitgesloten worden. Als geremd wordt, komt de fiets tot stilstand, maar daarna moet de accu uitgeschakeld of verwijderd worden om er voor te zorgen dat dit probleem niet op kan treden.

Om het probleem te verhelpen

Om het probleem te verhelpen stelt Brompton een gratis update van de firmware beschikbaar, versie 1-2-10-2. Deze gratis update is echter beperkt beschikbaar, namelijk tot september 2021.

Controleer serienummer

Heb je jouw Brompton Electric gekocht vanaf 1 mei 2020? Of heb je een firmware upgrade uit laten voeren tussen 1 mei 2020 en 1 maart 2021? Controleer dan hier uw serienummer om te zien of je in aanmerking komt voor de gratis firmware update.
De firmware update zal worden uitgevoerd door uw Brompton Electric dealer (Let op: niet-Brompton Electric dealers kunnen deze upgrade niet uitvoeren).
Na het bijwerken van de firmware kun je je registreren voor een tegoed van €25,-.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u kijken op deze pagina, of uw vraag sturen aan Brompton via het contactformulier hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden