Leren door te doen op Leerpark Presikhaaf

Foto: Leerpark Presikhaaf

Op Leerpark Presikhaaf wordt onderwijs gegeven op verschillende niveaus: Praktijkschool, vmbo (basis-kader-GL) en mbo. Daarbij zorgt de school voor maatwerk.

Leerpark Presikhaaf slaagt er jaarlijks in om leerlingen maatwerktrajecten aan te bieden, zodat zij door kunnen stromen van het ene niveau naar het andere niveau. En dit allemaal onder één dak.

Kleine klassen

Leerlingen die vanaf de basisschool naar het Leerpark gaan, krijgen het advies om zich aan te melden voor het vmbo of de Praktijkschool. Sommige leerlingen zitten hier qua niveau net tussenin. Daar is een oplossing voor in de vorm van de PRO-vmbo klas. In deze klas doorloopt een leerling de leerstof van leerjaar 1 en 2 van het vmbo gedurende drie jaar op de Praktijkschool, in een kleinere klas en met meer begeleiding.

Leren door te doen

leren door te doen“Omdat we een kleine klas hebben met maar elf leerlingen kan ik rustig werken. De mentor kent mij goed omdat zij mij veel lessen geeft,” aldus één van de leerlingen. Praktijkonderwijs is leren door te doen. Aan lokale initiatieven wordt daarom graag mee gewerkt. Zo hielpen de leerlingen MVT Arnhem bij het maken van 300 high teas voor de mantelzorgers in Arnhem.

Start Entree opleiding

In de bovenbouw kunnen leerlingen de Entree opleiding volgen. Afdelingsleider van de Praktijkschool Jitse van Steinvoorn hierover: “Veel leerlingen in het praktijkonderwijs willen graag naar het mbo, maar dat is vaak een grote stap: een andere school met onbekende docenten. Door het Entree onderwijs op de Praktijkschool te kunnen volgen blijft de leerling in hetzelfde gebouw met bekende docenten”. Deze onderwijsvorm start op 1 augustus 2021. De mentor van de Praktijkschool blijft de mentor tijdens de Entree opleiding. Alleen leerlingen die al op de Praktijkschool ingeschreven staan kunnen de Entree opleiding op het Leerpark volgen.

Persoonlijk kennismaken?

De afgelopen periode zijn er online open dagen en DO IT!-lessen georganiseerd. Wilt u liever persoonlijk kennis maken met de Praktijkschool? Dan kan er een afspraak gemaakt worden via 026-3629152. Via www.arentheemcollege.nl/leerpark-presikhaaf kun je virtueel een kijkje nemen in het gebouw.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden