Troostdekentje zoekt nieuwe doelen voor troostdekentjes, knuffels en zorgenvriendjes

Foto:

Troostdekentje is een organisatie die met alleen vrijwilligers belangeloos knuffels en troostdekentjes haakt en breit voor kinderen die het moeilijk hebben. De reden kan bijvoorbeeld zijn door de thuissituatie, ziekte, handicap, armoede of wonen in een instelling.

Troostdekentje Gelderland/Flevoland is één van de afdelingen in Nederland. Inmiddels is een aardige voorraad opgebouwd en zijn ze op zoek naar nieuwe doelen die ze kunnen steunen.

Nieuwe goede doelen

Ken je een kindje of gezin met kinderen dat het moeilijk heeft? Of kinderen in een pleeggezin, een medisch kinderdagverblijf, een gezinshuis of een andere niet zo makkelijke situatie? Wil je een troostdekentje aanvragen of een donatie doen voor verzendkosten? Jouw hulp wordt op prijs gesteld! Je kunt contact opnemen met Troostdekentjes Gelderland/Flevoland via [email protected] Wil je mee haken of breien? Sluit je dan aan bij deze facebookgroep.

Het Troostdekentje Gelderland, Flevoland en omstreken

Vrijwilligers van deze organisatie haken/breien belangeloos dekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes van deze kinderen brengen ze wat troost, zij kunnen een knuffel of een zorgenvriendje krijgen.

Dit initiatief is ontstaan in Almelo. Hun dekentjes en zorgenvriendjes hebben al aan veel kinderen troost kunnen bieden. Om nog meer zieke kinderen te kunnen helpen zetten zij dit initiatief voort vanuit Gelderland en daar is in 2020 ook Flevoland bijgekomen.

♦♦♦

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden