Referendum over Arnhems afvalbeleid: laat je stem horen!

Foto: Arnhem Nieuws

Op 17 maart 2021 vindt in Arnhem een referendum plaats over het huidige afvalbeleid. Het referendum gaat over het voorstel : “Te stoppen met het betalen per afvalzak (diftar), de ondergrondse containers van het slot te halen en te zorgen dat er weer een normale (60 liter) afvalzak in past”.

Op de website van de gemeenteraad vind je het getekende raadsbesluit over het houden van het referendum. De officiële bekendmaking kun je vinden op overheid.nl. Ook vind je hier de referendumverordening van de gemeente Arnhem.

Om het referendum definitief mogelijk te maken, waren 3.000 handtekeningen (ondersteuningsverklaringen) nodig. Dit aantal is behaald: 4.922 inwoners hebben een geldige ondersteuningsverklaring ingediend.

Referendum op 17 maart 2021

Voldoende Arnhemmers hebben het referendumverzoek ondertekend. Daarom heeft het centraal stembureau op 27 november 2020 bepaald dat het referendum definitief doorgaat. Het referendum vindt gelijktijdig plaats met de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Op 17 maart 2021 kun je in Arnhem dus stemmen voor zowel de Tweede Kamer, als voor het referendum.

Lees het officiële besluit van het centraal stembureau (pdf, 11kB).

Meer informatie

Nog vragen? Neem dan contact op met Bureau Verkiezingen via telefoonnummer 0800 – 1809 of per e-mail via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen