112

Dertig maanden cel voor betrokkenheid bij overval telefoonwinkel Presikhaaf

Foto: Politie

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Arnhem voor het samen plegen van een overval op een telefoonwinkel in Arnhem. De rechtbank legt aan hem een celstraf van dertig maanden op.

De 22-jarige man was op het moment van de overval niet in Arnhem, maar hij had wel een aansturende rol hierin. Hij bleef op de achtergrond en liet de daadwerkelijke overval aan de mededaders over.

Met een masker en een mes

Op 20 februari 2020 reed een groep van drie personen gezamenlijk naar het winkelcentrum in Presikhaaf. Een van hen ging met een masker en een mes naar de telefoonwinkel, terwijl de andere mannen in de auto bleven wachten. Onder bedreiging van het mes stond de winkelmedewerker een groot aantal telefoons en enkele tablets af. De 22-jarige man was op het moment van de overval niet in Arnhem, maar hij had wel een aansturende rol hierin. Hij bleef op de achtergrond en liet de daadwerkelijke overval aan de mededaders over.

​Buiten beeld

De man liet anderen het risico lopen om gepakt, herkend of gefilmd te worden. Terwijl hij zelf letterlijk en figuurlijk buiten beeld bleef. De man kwam na de overval naar Arnhem toe om mee te delen in de buit. De rechtbank vindt dit zeer kwalijk, helemaal omdat dit bijdraagt aan de in de samenleving levende gevoelens van onveiligheid.

​De medeovervallers

De rechtbank veroordeelde op 12 november 2020 al twee medeverdachten voor hun aandeel in de winkeloverval.
Lees het bericht van toen in arnhem.nieuws.

Behandeling zaak vierde verdachte

De persoon die er van wordt verdacht de overval feitelijk te hebben uitgevoerd is door de rechtbank voor onderzoek en behandeling opgenomen in een Forensische Psychiatrische Afdeling. De behandeling van zijn zaak vindt dit jaar plaats op een nader te bepalen datum.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden