Brief werkgever geen alternatief voor modelverklaring avondklok

Foto: Pixabay

Mensen die voor hun werk naar buiten moeten als de avondklok van kracht is, moeten daarvoor de werkgeversverklaring gebruiken die op de website van de Rijksoverheid te vinden is.

Een ondertekende brief van de werkgever is niet geldig als alternatief, aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie.

Modelverklaring

Het voornemen om een avondklok in te voeren werd op de persconferentie van afgelopen woensdag op de bekendgemaakt. Maar pas na een lang debat op donderdag stemde de Tweede Kamer in. Om de straat op te mogen tussen 21.00 uur en 04.30 uur moet je twee verklaringen bij je hebben: een eigen verklaring en een werkgeversverklaring. Beide modelverklaringen verschenen pas na het debat online.

Sommige werkgevers namen al eerder initiatief en stuurden werknemers een zelf opgestelde verklaring. Maar deze is dus niet geldig, benadrukt de woordvoerder.

Als ZZP’er dien je ook beide verklaringen bij je te hebben, je vult dus je eigen werkverklaring in. Als je niet kunt printen, dan moet je de verklaringen ingevuld op je mobiel kunnen laten zien.

Maar let op! Beide Verklaringen Avondklok zijn geen vrijbrief. Dat je daadwerkelijk moet werken moet je sterk aannemelijk maken. Toch onterecht tijdens de avondklok op straat? Dan volgt een boete van € 95,-.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden