Doe morgen mee aan de Zitloze Werkdag

Foto: Pixabay

In 2021 een gezonder bedrijf met fitte medewerkers? Start het jaar goed door deel te nemen aan de Zitloze werkdag op 21 januari. Doe mee!

Om vitaliteit op de werkvloer op de agenda te zetten organiseert Sitness Zitloze Werkdag op  donderdag 21 januari. Tijdens deze dag is dagen zij iedereen uit om 25% van de werktijd staand door te brengen.

We zitten teveel

Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed en misschien wel leuk maar niet zo effectief.

Programma

Om 9.15 uur: is de start van een gezamenlijk  warming-up die gegeven wordt door twee rolstoelbasketbalspelers van TeamNL. Deze is te volgen via een livestream. Elke 90 minuten: Ontvang je een video waarin een rolstoelbasketballer een oefening uitlegt om het zittend werken te doorbreken. De dag sluit af met een live prijsuitreiking om 16.45 uur. Maak op 21 januari foto’s en video’s van hoe je de dag staand doorbrengt. Hiermee maak je kans op de prijzen. Deel het op social media waarin je bedrijf en Sitness tagt.

Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten. Sitness heeft als missie heel werkend Nederland vitaal te maken. Dit doen wij door unieke krachten samen te bundelen en door middel van clinics, fitheidstesten, werkhouding advies op locatie, oefeningen voor tijdens het werk en presentaties op maat.

Meld je aan!

Aanmelden kan via de link voor bedrijven en de link voor particulieren.

Doe mee!

Bron: Sitness.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden