10-19 augustus geen treinverkeer Arnhem-Dieren wegens renovatie station Velperpoort

Foto: Rob 't Hart, spoorbeeld.nl

Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus rijden er geen treinen op het traject Arnhem – Dieren. In die periode verricht ProPail werkzaamheden aan Station Velperpoort.

Het station krijgt een flinke opknapbeurt.

Vernieuwd station

Het in 1988 gebouwde stationsgebouw van Arnhem Velperpoort is aan vervanging toe en krijgt een flinke opknapbeurt. Van maandag 10 tot en met woensdag 19 augustus werkt ProRail op het station. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Arnhem Centraal en Zevenaar en tussen Arnhem Centraal en Dieren. Vanaf 19 augustus 17.00 uur stoppen en vertrekken er weer treinen vanaf het vernieuwde station Velperpoort.Velperpoort

Bussen inzetten

De vervoerders zetten bussen in. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner.

Perrons volledig vernieuwd

De perrons worden volledig vernieuwd en verbreed. De nieuwe perrons liggen straks op dezelfde hoogte als vloer van de trein, waardoor in- en uitstappen makkelijker wordt. Er komen nieuwe, duurzame, houten bankjes. En de wachtruimtes worden aangepast. Dit alles met behoud van de architectonische kwaliteit. Beide perrons krijgen een transparante lift. De transparante liften maken het station nog toegankelijker en zorgen voor een open, veilige uitstraling.

Werkzaamheden 10 t/m 19 augustus

In de periode van 10 t/m 19 augustus voert aannemer Van Spijker BV in opdracht van ProRail meerdere werkzaamheden uit op en rondom het station. Naast de perronvernieuwing past de aannemer ook het spoortalud (spoordijk) aan. Met behulp van grote kranen worden de perrondelen geplaatst. Ook plaatst de aannemer nieuw stationsmeubilair, duurzame led-verlichting en een nieuw omroepsysteem. Bovendien worden de wachtruimtes van het station aangepast.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden