Terugroepactie Sparta fietsen

Foto: Sparta fietsen

Er is een terugroepactie gestart door voor fietsen van Sparta. Het betreft de modellen M7e, M8e en M8e RT. In een aantal gevallen kan het frame van de fiets langzaam doorzakken.

Dit kan van invloed zijn op de veiligheid van de fiets.

Fietsen uit 2015 en 2016

De terugroepactie geldt voor de Sparta M7e, M8e en M8e RT fietsen die zijn geproduceerd in 2015 en 2016. Uit tests is gebleken dat er bij intensief gebruik scheurtjes kunnen ontstaan.
Om vast te stellen of uw fiets onder deze terugroepactie valt, moet u het framenummer controleren. Het framenummer vindt u aan de linkerzijde op liggende achtervork bij de trapas. Het is een nummer van 7 cijfers, op een witte sticker.recall

De code begint met de letters SP of AC (zie ook de afbeelding).

Wel scheurtjes

Zie je scheurtjes bij het frame? Stop dan direct het gebruik van de fiets.
Neem contact op met jouw Sparta-dealer voor een tijdelijke leenfiets.

recallGeen scheurtjes

Komt jouw fiets wel voor op de lijst, maar zie je geen scheurtjes? Je kunt de fiets gewoon blijven gebruiken. Jouw frame zal op termijn worden vervangen. Helaas kan dat, op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, enige tijd duren door de maatregelen vanwege het coronavirus. De frames zijn op dit moment daardoor niet leverbaar. Bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt zal de dealer een afspraak maken voor het vervangen van het frame. Als je nog geen onderhoudsbeurt hebt gepland, neem dan contact op met jouw dealer.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Sparta voor de M7e, M8e en M8e RT fietsen? Neem dan contact op met jouw Sparta dealer of bel met de afdeling Consumer Care van Sparta via telefoonnummer 00800 – 77 00 72 00 (gratis).
Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden