Duizenden euro’s besparen met hypotheek oversluiten

Foto: Pixabay

Op dit moment zijn de hypotheekrentes niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. Fijn voor starters, hoor ik je denken, maar wat heb je eraan? Niet alleen voor starters kunnen deze hypotheekrentes voordelig zijn.

Ook als je jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten met een hogere rente dan die van de huidige hypotheken, kun je een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit heet oversluiten.

Hét moment voor het oversluiten

De rente op de hypotheek kan bijna niet lager, dus dit is hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet? Ook is het mogelijk om de lage hypotheekrente vast te zetten voor tien jaar of langer, om zo de lage maandlasten ook veilig te stellen in de toekomst.

Niet altijd voordelig

Maar het oversluiten van je hypotheek geeft niet altijd voordeel. Meestal wel, maar niet altijd. Je kan via deze hypotheek oversluiten bespaar calculator checken wat jij kan besparen. Beter is het om jouw hypotheek niet over te sluiten als het renteverschil niet opweegt tegen de kosten en/of wanneer jouw rentevast periode bijna afloopt.

Is besparing groter dan investering?

Bij de grote opbrengsten van oversluiten horen namelijk ook kosten, waardoor je natuurlijk zeker wilt weten of de besparing groter is dan de investering. De investering bestaat uit de eventuele boeterente, de financiële schade voor de bank waar u op dit moment een hypotheek heeft, de taxatiekosten, de notariskosten en de advieskosten. Deze kosten kunnen zelfs meegefinancierd worden in de nieuwe goedkopere hypotheek. Hierdoor merk je vrij weinig van de kosten, maar bespaar je wel duizenden euro’s.

Succes met besparen

Kijk dus altijd goed of de kosten van het oversluiten van de hypotheek opwegen de besparingen. In deze gratis hypotheek oversluiten gids kan je alles gedetailleerd doorlezen. Succes met besparen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden