Thuis op de bank genieten van Burgers’ Zoo

Foto: Burgers Zoo

De coronacrisis zorgt helaas voor een zeer bijzondere, onduidelijke en onzekere situatie. Ook Burgers’ Zoo heeft op vrijdag 13 maart omstreeks 16.30 uur na zorgvuldig overleg de beslissing genomen om voorlopig tot nader order te sluiten tot en met 6 april 2020.

Uiteraard kunnen zij evenmin voorspelen hoe de coronacrisis zich verder gaat ontwikkelen en volgt Burgers’ Zoo de ontwikkelingen net als u thuis op de voet.

Maar voor alle kinderen en volwassenen die noodgedwongen veel tijd thuis (moeten) doorbrengen, heeft Burgers’ Zoo hopelijk een leuke én leerzame tip: Burgers’ Zoo heeft veel prachtig videomateriaal dat u online kunt bekijken! Zo mist u niets van de dieren en steekt u op een aangename manier ook nog een hoop op van de dieren van het park.

Een kleine greep uit het aanbod voor kinderen:

Zoë & Silos

Door middel van een serie, educatieve liedjes, videoclips en musicals leren Zoë & Silos kinderen op een leuke manier van alles over de dieren die in Burgers’ Zoo leven!

Zoë & Silos opYouTube

Digitaal op avontuur in Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo Snapshot kunt u thuis vanaf de bank op avontuur door de verschillende werelden in Burgers’ Zoo om foto’s van dieren te maken én tegelijkertijd over de dieren te leren.

Burgers’ Zoo Snapshot

Een leuk biologielesje

Op de website van Burgers’ Zoo is allerlei lesmateriaal te vinden, wat ook heel leuk is voor thuis! Kinderen uit groep 4 en 5 gaan aan de slag met ‘Zorgen voor dieren’.

Voor kids uit groep 6 t/m 8 is er het thema ‘Beroepen in de dierentuin’. Dit thema bestaat uit 9 opdrachten die zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Bij de laatste kruipt de leerling in de huid van de directeur en moet zijn budget indelen. Dit is een leuke opdracht om samen met uw kind te bespreken!

Op de website van Burgers’ Zoo kunt u nog meer lesmateriaal vinden. We hebben trouwens ook nog leuke kleurplaten die u zelf kunt afdrukken.

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen is er heel veel interessant materiaal te vinden op de website van Koninklijke Burgers’ Zoo.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden