Nog drie dagen en dan gaat het Airborne Museum weer open

Foto: Airborne Museum Oosterbeek

Op 14 maart heropent het Airborne museum in Oosterbeek compleet vernieuwd zijn deuren. Geen verdieping is hetzelfde gebleven. Audiovisuele middelen en nieuwe meubels zijn geplaatst en vitrines opnieuw ingericht.

Voor kinderen is er in het museum altijd genoeg te doen en voor de 75 jarige viering van de Vrijheid is er straks een bijzondere voorstelling te zien, gebaseerd op een heel bekend verhaal, maar wist jij dat dit verhaal zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog vond?

Kindertentoonstelling Waterschapsheuvel

In de nieuwe kindertentoonstelling stap je in de konijnenwereld van het wereldberoemde verhaal Waterschapsheuvel van de Britse schrijver Richard Adams. Hier ga je op zoek naar de ideale plek om te wonen. Een plek waar je mening telt en waar je in vrijheid kunt leven. Deze tentoonstelling zit boordevol verrassingen!

Adams schreef in 1972 het boek Waterschapsheuvel. Het werd een van de bekendste boeken ter wereld. In 1978 werd een animatiefilm gemaakt over het verhaal en in 2018 verscheen de serie Waterschapsheuvel op Netflix. Adams vertelde het verhaal, over een konijnenkolonie, aan zijn dochters Juliet en Rosamond in de auto onderweg naar school. Zij vroegen hem het verhaal op te schrijven.

Hij was toen 52 jaar oud en had al een leven als militair en ambtenaar achter de rug. In de Tweede Wereldoorlog diende Adams bij de Royal Army Service Corps (RASC) in diverse landen totdat hij bij de Seaborne Tail van de Eerste Luchtlandingsdivisie kwam en betrokken raakte bij Market Garden. Adams heeft Waterschapsheuvel gebaseerd op zijn eigen oorlogservaringen en de konijnen geïnspireerd

Reserveren

Veel mensen zullen erg benieuwd zijn naar het vernieuwde museum, het heeft maanden dichtgezeten en het kan erg druk worden dit weekend. Wil je zeker zijn van entree? Reserveer dan je kaartje alvast via deze link.

Voor de voorstelling Waterschapheuvel dien je apart te reserveren, er kunnen namelijk per uur maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. Daarvoor kun je reserveren via deze link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden